Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

17:22

Stotka Sitija, Liverpul u Ligi šampiona, kraj Vengerove ere

Fudbaleri Liverpila pobedom nad Brajtonom od 4:0, u poslednjem kolu Premijer lige, obezbedili su plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Stotka Sitija, Liverpul u Ligi šampiona, kraj Vengerove ere
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Meč je obeležio Mohamed Salah koji je postigao prvi gol na utakmici, čime je došao do brojke od 32 gola u sezoni – najviše u takmičarskoj godini PL u istoriji.

Trijumf su "Redsima" obezbedili Dejan Lovren, Dominik Solanke i Endru Robertson, koji su strelci bili u 40, 53, odnosno 85. minutu. Liverpul je sezonu završio na četvrtom mestu sa 75 bodova.

Sautempton obezbedio je ostanak u Premijer ligi, uprkos porazu od šampiona Mančester sitija 1:0. Siti je tako došao do stotog boda i to u 93. minutu golom Gabrijela Žesusa.

Tim iz Mančester postao je prvi u istoriji najelitnije lige na svetu, koji je uspeo da dođe do trocifrenog broja bodova.

Ekipa Čelsija na neslavan način se oprostila od Premijer lige za ovu godinu, pošto su poraženi na gostovanju od Njukasla sa 3:0. Izabranici Antonija Kontea ostali su na petom mestu i naredne sezone igraće u Ligi Evrope.

Golove za Njukasl postizali su Dvajt Gejl u 23. i Ajose Peres u 59. i 64. minutu. Tim Rafe Benitesa sezonu je završio na desetom mestu sa 44 boda.

Menadžer Arsenala Arsen Venger oprostio se od kluba iz Londonda na meču sa Hadersfildom. "Tobdžije" su pobedile sa 1:0 golom Obamejanga, a Vengeru je ovo bila poslednja utakmica na klupi Arsenala.

Mančester junajted ostvario je minimalnu pobedu nad Votfordom 1:0 (Rašford 34), dok je prava goleada viđe na Vembliju na meču Totenhema i Lestera. "Pevci" su slavili sa 5:4, a po dva gola za ekipu Maurisija Poketina postigli su Erik Lamela i Hari Kejn.

Trijumf je u poslednjem kolu ostavio i Vest Hem nad Evertonom (3:1), kao i Kristal Palas nad Vest Bromič Albionom (2:0). Stouk je slavio na gostovanju protiv Svonsija sa 2:1, dok je istim rezultatom Bornmut dobio Barnli.

Od srpskih igrača u poslednjem kolu Premijer lige našao se Luka Milivojević koji je odigrao 90. minuta za Kristal Palas, kao i Dušan Tadić koji je upisao 35 nastup ove sezone u najjačoj ligi sveta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve