Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

14:50

Ludnica u Moskvi: Dinamo "oduzeo" Spartaku LŠ, CSKA u eliti

Premijer liga Rusije imala je dramatičnu završnicu u kojoj su moskovski klubovi odlučili ko će direktno, a ko u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Ludnica u Moskvi: Dinamo
Foto: Getty images

Prošlosezonski šampion Spartak naših reprezentativaca Nikole Maksimovića i Marka Petkovića je imao "pol" poziciju za drugo mesto, ali je u poslednjem kolu neočekivano poražen od gradskog rivala Dinama 1:0, na svom stadionu.

Dinamu je ovaj meč bio bez rezultatskog značaja, ali su igrači ovog tima bili izuzetno motivisani jer su jedva dočekali da pokvare sezonu gradskom rivalu.

Meč je obeležila katastrofalna odluka sudija koje u finišu prvog poluvremena nisu svirale čist penal za Dinamo nakon što je Rebrov očigledno sapleo Tašaeva.

Glavni arbitar Sergej Karasjov, koji je privukao pažnju nedavno u Ligi Evrope kada je sa pomoćnicima "poklonio" Olimpiku iz Marseja nepostojeći korner nakon koga su postigli gol protiv Salcburga za plasman u finale, samouvereno je odmahnuo glavom na proteste gostiju.

Međutim, njegova amaterska reakcija nije koštala Dinamo, a ovaj poklon sa Atkritje arene je iskoristio treći moskovski klub CSKA, koji je trijumfom nad Anžijem 2:1 stigao do mesta koje vodi direktno u elitu, dok će Spartak morati da se uteši kvalifikacijama (treće kolo).

Direktno u LŠ će i novi šampion Rusije je Lokomotiva, koja je sezonu završila porazom 2:0 u Tuli od Arsenala koji predvodi Miodrag Božović.

U Ligi Evrope sledeće sezone Rusiju će predstavljati Krasnodar, koji je uprkos remiju sa Rubinom stigao do četvrtog mesta i direktnog mesta u grupnoj fazi takmičenja.

S druge strane, Zenit, koji je na oproštaju Roberta Mančinija demolirao SKA sa 6:0 u Sankt Peterburgu, igraće u trećem kolu kvalifikacija, dok je drugu rundu izborila Ufa šokantnim osvajanjem Kupa pre nekoliko dana.

Iz Premijer lige su ispali upravo SKA i Tosno, koji je poražen u poslednjem kolu od Ufe 5:0 pa nije iskoristio poraz Anžija i izbori bar mesto u baražu.

Osim kluba iz Mahačkale, u plej-ofu za opstanak će učestvovati i Amkar. Rivali će im biti Jenisej i Tambov. Novi premijerligaši su povratnici u elitu Orenburg i Krilja Sovjetov iz Samare.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve