Nova vest
Fudbal

Petak, 11.05.2018.

20:45

Fulam propustio šanse, Jokan i Mitar poraženi u borbi za PL!

Fudbaleri Fulama poraženi u prvom meču polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu, na gostujućem terenu od Derbi Kauntija sa 1:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Fulam propustio šanse, Jokan i Mitar poraženi u borbi za PL!
Getty images

Jedini gol za domaću ekipu je postigao Kameron Džeroum u 34. minutu utakmice.

Fulam je bio bolji protivnik, ali to nije pokazao i na semaforu, pa će tim Aleksandra Mitrovića i Slaviše Jokanovića gol zaostatka morati da nadoknadi na Krejven Kotidžu za tri dana.

Prvo poluvreme završeno je 1:0 u korist Derbija, iako ništa u prvih sedam, osam minuta nije nagoveštavalo takav ishod.

Fulam je napadao, ali se i vrteo oko kaznenog prostora Derbija nekako bezidejno. Derbi se toj situaciji prilagodio i čekao je svoje prilike iz kontri.

Iako je u uvodnih petnaestak, dvadeset minuta Fulam držao loptu u nogama tri četvrtine vremena, Lorens, Dejvis i Džeroum su bili na drugoj strani mnogo konkretniji.

Lopte Fulama su u prvih pola sata uglavnom išle ka Aleksandru Mitroviću, leđima okrenutom golu, a srpski napadač iz takvih situacija nije mogao da uradi mnogo jer je bio dobro zatvoren.

Fulam je solidnu šansu imao u 27. minutu kada je lopta išla na peterac upravo Mitroviću, ali je dobro reagovao Karson. Nakon toga je glavom pored gola šutirao Ajite.

Derbi vodi od 34. minuta. Hadlstoun je iz sredine dugom loptom pronašao Forsajta, ovaj je centrirao, a Kameron Džeroum je glavom zakucao loptu u mrežu.

Domaćin je tada poveo iz prvog udarca koji je uopšte uputio ka golu Fulama i to je bilo dovoljno da ode na poluvreme s prednošću.

Fulam je u drugom poluvremenu nakratko pokazao pad koncentracije u odbrani, ali zaigrao mnogo bolje u napadu.

Fudbaleri Derbija su se povukli, ali su imali mnogo sreće u 54. i 55. minutu. Prvo je Mitrović odložio loptu na 25 metara, odakle je natrčao MekDonald i pogodio prečku. Potom je u kaznenom prostoru dugu loptu dobio Ajite i promašio zicer iz prve sa desetak metara.

Usledio je strašan udarac Karnija iskosa, a Karson je paradom odbranio svoj gol. U tim trenucima se Mitrović približio golu Derbija, iako mu je i dalje bio okrenut leđima, a njegovi saigrači su se bolje dodavali i igrali.

Derbi nije gotovo ni prišao golu Fulama. Tek u 74. minutu je Lorens prošao desno i iz trka centrirao, ali je lopta samo prozujala kroz peterac Fulama ispred Anje, ali i Betinelija.

Lorens je još jednom dobro napao po istoj strani, jer je Fulam počeo da igra lošije u napadu. Forsirali su igru kratkih pasova posle kornera što im nije donelo ništa osim izgubljenih lopti, a u poslednjih desetak minuta su samo obigravali oko kaznenog prostora Derbija bez ikakvog efekta.

Opasnu šansu je u finišu imao Tom Karni kada je zamalo pogodio gol u 87. minutu.

Solidnu priliku je propustio i Mitrović posle centaršuta minut kasnije, ali je rezultat ostao nepromenjen do kraja, pa Fulam mora da nadoknadi gol zaostatka ako hoće da ostane u borbi za Premijer ligu.

II poluvreme

94' – KRAJ. Derbi se odbranio i do kraja sačuvao gol prednosti pred revanš 14. maja.

90' – Četiri minuta sudijske nadoknade. Probao je Mitrović u međuvremenu glavom, ali je lopta otišla preko gola.

87' – Karni je povukao i šutirao loptu koja je prohujala pored desne stative Karsonovog gola.

85' – Mitrović je probao iz okreta i iznudio samo korner. Njegovi saigrači igraju kratke pasove ali samo posle njih gube lopte.

81' – Disciplinovana odbrana Derbija, po dve izmene na obe strane od 68. minuta. Napad Fulama su pojačali Pijason i Kebano umesto Ajitea i Sesenjona, dok su napad Derbija pojačali Anja i Nudžent umesto Vidre i Džerouma.

75' – Dva dobra napada Derbi Kauntija, oba po desnoj strani i oba u režiji Lorensa koji je dva puta opasno centrirao. Prva lopta nije pronašla Anju, a drugu je izbio Odoi.

69' Mitrović se spetljao u petercu i propustio dobru šansu. Glavom mu je spustio loptu saigrač, Mitrović je grudima loše uštopovao i nije mogao da se namesti na udarac.

64' – Strašan šut Karnija iskosa, Karson se izdužio koliko je mogao i odlično odbranio.

61' – Mitrović još jednom 'opkoljen' ispred šesnaesterca protivnika, Derbi ide u kontru, Odoi se kocka, ali ima sreće jer njegovo dodavanje u zadnjoj liniji nisu presekli igrači Derbija.

55' – Ajite promašuje zicer! Duga lopta ga je pronašla u kaznenom prostoru, neometan je šutirao iz prve ali preko gola.

54' – Prva opasna šansa za Fulam! Mitrović je odložio loptu van kaznenog prostora, MekDonald je šutirao i pogodio prečku. Falilo je Fulamu malo sreće.

51' – Johansen ne uspeva ništa da iskreira u napadu Fulama, a Sesenjon posle jednog prekida šutira potpuno nekontrolisano iz solidne pozicije sa oko dvadeset pet metara od gola.

48' – Loša reakcija odbrane Fulama, Betineli je morao da ukliza da lopta ne ode u korner.

I poluvreme

45' Lorens konstantno pravi probleme Fulamu, priključuje se po potrebi i Forsajt, a na drugoj strani Ajite, Sesenjon i Mitrović ne mogu ništa da urade.

43' Centaršut ka Džeromu sa desne strane, ovog puta je pribranija odbrana Fulama. Mitrović je na drugoj strani zatvoren kao u "konzervi" jer se Derbi brani sa devetoricom pozadi, samo je Džeroum napred.

39' – Mitrović se zagradio i šutirao iz okreta, ali je lopta išla po sredini gola pa je Karson uspeo da odbrani iako je udarac bio jak.

34' GOOOOOOL! 1:0 za Derbi! Prvi šut na gol i u okvir gola Derbija završava u mreži Fulama. Hadlstoun je sa sredine poslao loptu Forsajtu na levu stranu, ovaj je pronašao centaršutem Kamerona Džerouma, a napadač Derbija glavom zakucao loptu u mrežu Fulama.

27' – Konačno upotrebljiva lopta sa levog boka u petercu Derbija, ali golman domaćih Skot Karson dobro reaguje ispred Aleksandra Mitrovića. U nastavku akcije je glavom pokušao i Ajite, ali je lopta otišla pored gola.

25' – Mada Fulam ima loptu čak 75% vremena u svojim nogama, samo se vrte igrači Slaviše Jokanovića oko kaznenog prostora protivnika. Derbi je ekipa koja brže trči i igra konkretnije kada napad Fulama 'pukne'.

18' – Frederiks je ušao u kazneni prostor Derbija, ali bez opasnosti. Kaunti odlično brani i zatvara prilaze svom šesnaestercu.

15' – Hadlstoun je poslao dugu loptu Lorensu na levom krilu, Lorensa je odgurnuo Odoi i Derbi je u liniji peterca dobio slobodan udarac. Još jednom je reagovao Betineli i za sada Derbi stvara opasnije situacije pred golom Fulama, iako Fulam više ima loptu u nogama.

12' Povukao je Derbi kontru, Džeroum je dobio loptu u prostor, ali je na vreme istrčao golman gostiju Betineli i odbranio je pokušaj Džerouma.

7' Dobar napad Derbija, ali je u ofsajdu bio Kameron Džeroum.

5' Solidan pokušaj Sesenjona. Hadlstoun ruši Mitrovića i Fulam ima dobru poziciju za centaršut, ali Johansen to ne koristi. Pokušao je kratkim dodavanjem i nije uspelo.

2' – Već u drugom minutu, igrači Fulama su tražili penal zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Derbija, ali je sudija Ist odmahnuo rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve