Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2018.

23:24

"Petarda" Barselone, 'Pishuan' progutao Real Madrid

Fudbaleri Barselone ostvarili su ubedljivu pobedu, dok je Real Madrid poražen u Sevilji u zaostalim mečevima španske La Lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je na svom stadionu savladala Viljareal rezultatom 5:1 i dva kola pre kraja ima izuzetno dobru priliku da sezonu u prvenstvu završi bez poraza.

Sve je bilo gotovo već u prvih 15 minuta, kada su Katalonci preko Brazilaca, Kutinja i Paulinja, došli do sigurne prednosti, da bi u finišu prvog dela i Lionel Mesi zatresao mrežu rivala.

Mesi je iskoristio nestvarnu asistenciju Andresa Inijesta i postigao svoj 33. gol, čime je dodatno pobegao Mohamedu Salahu u borbi za Zlatnu kopačku.

U nastavku je Usman Dembele dva puta zatresao mrežu 'Žute podmornice', a počasni pogodak za goste delo je Sansonea.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina nije bio u protokolu zbog suspenzije zbog crvenog kartona.

U drugoj utakmici večeri Sevilja je neočekivano ubedljivo pobedila madridski Real, rezultatom 3:2.

Zinedin Zidan je izveo kombinovani sastav, ali 'Kraljevski klub' nije mogao da se suprotstavi raspoloženim Andalužanima, koji su poveli u 26. minutu preko Visama Ben Jedera. Francuski napadač je pobegao Serhiju Ramosu posle dobrog skoka saigrača i matirao Kika Kasilju.

Do poluvremena je Lajun duplirao vođstvo, da bi početkom nastavka Ramos promašio penal.

Katastrofalno veče za kapitena evropskog šampiona nastavljeno je u finišu, pošto je zatresao sopstvenu mrežu, a jedino što su gosti uspeli da učine na 'Ramon Sančes Pishuanu' bilo je da ublaže poraz preko Borhe Majorala i Ramosa, koji drugi put sa bele tačke ipak nije pogrešio.

Real je tako ostao na trećem mestu sa 72 boda, Sevilja je sedma sa 54, tri manje od šestoplasiranog Viljareala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve