Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.05.2018.

23:00

Hadersfild šokirao Stamford Bridž i opstao, Totenhem overio elitu

Ekipa Čelsija gotovo da se oprostila od Lige šampiona remijem sa Hadersfildom na Stamford Bridžu 1:1 (0:0), čime su gosti ujedno obezbedili opstanak.

Izvor:

Autor:

Hadersfild šokirao Stamford Bridž i opstao, Totenhem overio elitu
Photo by Clive Mason/Getty Images

Hadersfild je stigao do 37 boda kolo pre kraja, odnosno ima četiri više od Svonsi Sitija koji je prvi ispod crte.

S druge strane, 'Plavci' sada imaju 70 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Liverpula, kome je u poslednjoj rundi dovoljan i bod kako bi osigurali mesto u eliti i naredne godine, pošto imaju i drastično bolju gol razliku od tima Antonija Kontea.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, veliko slavlje gostiju u 50. najavio Loren Depotr, a Čelsi poraza spasao Markos Alonso samo sedam minuta kasnije.

Istovremeno, Totenhem Hotspur obezbedio je mesto među najboljim ekipama Evrope i naredne sezone, minimalnim trijumfom nad Njukasl Junajtedom pred svojim navijačima, pogotkom Harija Kejna u 50. minutu – 1:0 (0:0).

Bio je to 35. gol kapitena 'Pevaca' u sezoni, a 29. u nacionalnom šampionatu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Mančester Siti nastavio je proslavu titule srusivši još dva rekorda najkvalitetnije lige sveta pobedivši Brajton & Houv Albion na Etihadu – 3:1 (2:1).

Strelci za Siti bili su Danilo u 16, Bernardo Silva u 34. i Fernandinjo u 72. minutu, dok je jedini gol za goste delo Leonarda Uljoe. Momci Đozepa Gvardiole nadmašili su dostignuća Čelsija po broju postignutih golova u sezoni (95) , kao i broju osvojenih bodova (103).

U jedinom preostalom zaostalom susretu 35. kola, Arsenal je poražen na gostovanju Lester Sitiju, a meč je obeležio direktan crveni karton Konstantinosa Mavropanosa već u 15. minutu.

Samo napad ranije domaćin je poveo preko Kalečija Ihenača, ali je Pjer-Emerik Obamejang nedugo po startu nastavka ipak doneo izjednačenje gostima.

Međutim, poraz 'Tobdžija' najavio je Džejmi Vardi iz penala u 76, pre nego što je Rijad Mahrez postavio konačan rezulta u 90. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve