Asovi skupili na "Karađorđu" 1,2 miliona RSD za decu

Na humanitarnoj utakmici "Asovi za decu prikupljeno je više od 1,2 miliona dinara za finansijsku podršku deci u procesu lečenja, kao i njihovim porodicama.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Meč pod sloganom "Odigraj srcem" je odigran na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu u utorak u saradnji Fondacije "Zajedno za život" Jovana Simića, fudbalskog kluba Vojvodina, FIFPro, EXIT Fondacije, agencije Kuća Čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine i brojnih drugih organizacija i pojedinaca.

Gotovo 2.000 ljudi juče je na stadionu Karađorđe u Novom Sadu pratilo nadigravanje tima Vojvodine, sastavljenog od istaknutih imena tog kluba, i ekipe Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera, FIFPro.

Brojni građani učestvovali su u akciji slanjem SMS poruka na broj 8495, a uz donaciju FIFPro, u fond "Zajedno za život", slilo se više od 1,2 miliona dinara.

Kako se navodi, ta sredstva će biti na raspolaganju onima kojima je najpotrebnije, budući da je cilj Fondacije da konstantno sakuplja sredstva putem sportskih akcija, što omogućava brzu reakciju za decu kojoj je to potrebno.

Humanitarni meč pratili su i gledaoci RTV Vojvodine u prenosu uživo, a sa terena je utakmicu komentarisala i ekipa "Državnog posla" koja se pobrinula da zabavi sve ljubitelje fudbala.

Početni udarac izvela je Teodora Milić, Novosadjanka za koju su njeni sugradjani prikupljali donacije pre dve godine, ne bi li joj obezbedili sredstva za lečenje leukemije u Nemačkoj, a koja se sa tog puta vratila kao pobednica, nakon čega su sa sredine terena simbolično poleteli beli golubovi.

Ovo je treći put da se "Asovi za decu" okupljaju, nakon velikog uspeha humanitarnog meča u organizaciji EXIT fondacije na stadionu Partizana u maju 2016. godine, kad je prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, kao i prošlogodišnjeg užičkog izdanja ove manifestacije s prikupljenih 6.000 evra za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

strana 1 od 2 idi na stranu