Albancima smeta "Bože pravde"; Vokri: Zabranili smo Zvezdi da dođe

Predsednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri potvrdio je da je zabranjeno gostovanje Crvene zvezde u Gračanici.

Izvor: B92
Podeli
B92/MLJ
B92/MLJ

Fudbalskom savezu tzv. Kosova smetaju srpske zastave na SC "Dragan Džajić" u Gračanici, ali i to što je prethodnih godina bilo skandiranja "Kosovo je srce Srbije" i intoniranja "Bože pravde".

Trebalo je da Zvezda igra humanitarnu utakmicu, što je nekoliko godina bila praksa, a Vokri kaže da je o odluci FS Kosova obavestio i Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

"Dve godine smo davali dozvolu za utakmicu, ali ove nismo jer je u poslednjoj utakmici bilo stvari koji ne pripadaju sportu. Tada su bile i uvredljive poruke i zato smo odbili Zvezdin zahtev. Takođe, obavestili smo UEFA da neće biti utakmice", rekao je Vokri za lokalni Koha ditore.

Vokri je na prethodna gostovanja Crvene zvezde u Gračanici aludirao da je skandiranje sa tribina "Kosovo je srce Srbije" uvredljiva poruka, kao i intoniranje srpske himne "Bože pravde".

Utakmica između Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.

Prošle godine je ta utakmica igrana krajem maja, a tada smo pisali temu o dve potpuno odvojene lige koje se igraju na teritoriji koju Albanci sa Kosova i Metohije nazivaju svojom državom, a Srbi svojom pokrajinom.