Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2018.

19:55

SL: Joveljić zablistao, Zvezda ubedljiva protiv Spartaka

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa pobedama u Superligi Srbije, iako su u prošlom kolu matematički obezbedili titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

SL: Joveljić zablistao, Zvezda ubedljiva protiv Spartaka
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ su ubedljivo savladali subotički Spartak sa 4:0, ali nisu mogli da na pravi način proslave trofej jer su tribine stadiona ‘Rajko Mitić’ bile prazne zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije.

Zvezda je igrala bez prisustva navijača zbog nereda na ‘večitom derbiju’, pa će sa njima organizovati slavlje nakon poslednjeg kola i susreta sa Voždovcem.

Duel na našem najvećem stadionu nije imao nikakvu rezultatsku neizvesnost – Nemanja Radonjić je otvorio goleadu već u šestom minutu, da bi Dejan Joveljić u 35. stigao do prvog pogotka u seniorskoj konkurenciji.

Njemu su saigrači dozvolili da izvede penal koji realno nije postojao, pre nego što je Ben overio trijumf svoje ekipe i pre odlaska na odmor.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Drugo poluvreme bilo je samo formalnost za novog šampiona, što je Joveljić iskoristio da se drugi put upiše u listu strelaca.

Izabranici Dejana Milojevića sada imaju 54 boda, 14 više od drugoplasiranog Partizana, dok je Spartak ostao na trećoj poziciji sa 34 boda.

Ranije tokom dana ‘crno-beli’ su remizirali 2:2 sa kruševačkim Napretkom, Čukarički je rezultatom 2:1 pobedio Voždovac, a Radnički demolirao Vojvodinu – 5:0.

Tok meča:

90+3’ Kraj utakmice – Crvena zvezda je potpuno nadigrala subotički Spartak i sasvim zasluženo slavila sa ubedljivih 4:0.

90+1’ Bojan Jović sa klupe Subotičana dobija direktan crveni karton zbog prigovora.

86’ Sada pokušava i Stojković sa ivice kaznenog prostora, Lučić uspeva da odbrani.

82’ Milijaš jako sa skoro 30 metara, golman nekako uspeva da se odbrani.

79’ Sada i Račić ne koristi dobru priliku! Odličnu situaciju propustio je rezervista Srnić, dok Račiću koji je imao "prazan gol" u blok ulazi jedan igrač Spartaka.

72’ Velika šansa za 5:0! Malo je falilo da domaći igrači postignu još jedan pogodak, ali je kapiten Stojković kasnio sa dodavanjem i odbrana Spartaka je uspela da reaguje.

70’ Očekivano, Zvezda spušta ritam i čeka svoje prilike.

66’ Milojević vrši i treću zamenu – Slavoljubu Srniću je mesto ustupio Ben.

63’ Gooool – Joveljić postiže drugi pogodak! Mladi napadač zablistao je i potpuno iskoristio šansu koju je dobio, a sada i asistenciju Ilića. Prošao je po levoj strani, ostavio čuvara iza sebe i onda pogodio bliži ugao za velikih 4:0.

56’ Dvostruka izmena u Zvezdi – Pešić i Milijaš menjaju Radonjića i Krstičića.

50’ Zvezda uzvraća stoprocentnom prilikom! Mogla je da usledi kazna samo nekoliko sekundi kasnije – Joveljić je petom proigrao Radonjića koji je imao 1 na 1 sa golmanom, ali je on pročitao da će šutirati u dalji ugao.

49’ Velika šansa za Spartak! Vladimir Torbica iskoristio je veliki kiks odbrane ‘crveno-belih’ i golmana Borjana, pa je imao prazan gol. Ipak, bio je suviše iskosa i pogodio je samo stativu.

46’ Počelo drugo poluvreme.

45’ Kraj prvog poluvremena – Zvezda ima ubedljivo vođstvo protiv Spartaka.

43’ Gooool – Ben overava trijumf Zvezde! Domaći igrači završavali su rutinski prvo poluvreme, ali su neposredno pre odlaska na pauzu dočekali grešku rivala na sredini. Radonjić je prosledio loptu do Bena koji iz drugog pokušaja postiže sedmi gol u sezoni – 3:0.

35’ Gooool – Zvezda vodi 2:0! Strelac je bio Dejan Joveljić kojem su saigrači dozvolili da izvede kazneni udarac i stigne do prvog pogotka u seniorskoj konkurenciji. Šutirao je u donji levi ugao, golman ga je pročitao, ali je lopta završila u mreži.

34’ Penal za Crvenu zvezdu! Sudija Nikolić dao je veliki poklon domaćinu za proslavu titule, pošto je dosudio najstrožu kaznu koja nije postojala. Ilić je lepo prosledio na desnu stranu do Račića, on zalomio čuvara, a onda pao gotovo bez kontakta.

22’ Odličan udarac Bena! Krilni napadač ‘crveno-belih’ rezantno je pokušao sa distance, golman Lučić nekako uspeva da izbije u korner.

21’ Sudija je Glavčića opomenuo zbog simuliranja.

20’ Očekivano, opao je ritam na našem najvećem stadionu, a "mrtvilo" je prekinuo Račić nakon kornera – opet lopta ide preko gola.

11’ Velika prilika za Zvezdu – ponovo Radonjić! Kombinovao je po levom boku sa Rodićem, potom šutirao iz ne baš lake situacije, ali taj udarac brani Lučić.

6’ Gooool – Zvezda vodi od rane faze meča! Strelac je bio Nemanja Radonjić koji je rutinski pogodio dalji ugao. Prethodno mu je Ben poslao dobro dodavanje, a on pobegao čuvarima i levom nogom smestio loptu u malu mrežu za 1:0.

3’ Udarac iz ugla kasnio je zbog ukazivanja pomoći Filipu Stojkoviću, a pošto je izveden, veliku šansu imao je Milan Rodić. Levi bek je uhvatio volej sa sedam-osam metara, lopta odlazi preko gola.

2’ Radonjić pokušava sa distance, posle bloka lopta odlazi u korner.

1’ Počela utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve