Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2018.

17:41

Ivanović proradio, Partizan preokrenuo protiv Radničkog

Fudbaleri Partizana pobedili su niški Radnički rezultatom 3:1 posle preokreta, u 33. kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivanović proradio, Partizan preokrenuo protiv Radničkog
Starsportphoto

Partizan je gubio u Humskoj od rane faze, ali je uspeo da stigne do preokreta i revanšira se rivalu za poraz od pre dva meseca na ‘Čairu’.

Duel je počeo dobrom šansom za Partizan, da bi već u 13. minutu Pavkov ponovo zatresao mrežu ‘crno-belih’, kao početkom marta. Sačekao je povratnu loptu u petercu posle kornera i glavom je poslao iza leđa golmana Jovičića.

Međutim, domaćin je tri minuta kasnije stigao do izjednačenja – Pantić je idealno proigrao Ivanovića, njemu je Šaranov odbranio prvi pokušaj, ali je on prihvatio odbitak i poslao ga u mrežu.

Od tog trenutka aktuelni šampion Srbije krenuo je ofanzivnije, promašio nekoliko dobrih prilika, da bi Ivanović u finišu doneo potpuni preokret. Asistent mu je sada bio Tošić, dok je on lepim udarcem zatvorio prvi deo igre.

Drugo poluvreme otvorio je Pavkov novom velikom prilikom, nije uspeo da izjednači, a kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije. Ivanović je sada vratio uslugu Tošiću, poslužio ga idealno i reprezentativcu Srbije nije bilo teško da postigne 11. pogodak u sezoni.

Očevano, posle tog pogotka opao je ritam u Humskoj, pa su izabranici Miroslava Đukića čuvali loptu i pokušavali da individualan kvalitet naprave još nešto u poslednjoj trećini.

Đorđe Ivanović je u nekoliko navrata propustio da kompletira het-trik, ali je Partizanu važnije da je uspeo da trijumfuje.

Sada ‘crno-beli’ imaju 39 bodova na drugoj poziciji, devet manje od Crvene zvezde, a pet više od subotičkog Spartaka, dok su Nišlije ostale na petom mestu sa 28.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok meča:

Kraj utakmice – Partizan je preokrenuo protiv niškog Radničkog i slavio rezultatom 3:1.

90’ Stopostotna prilika za Radnički! Sada je Petrović mogao da unese neizvesnost u finišu, ali je sa nekih 10-11 metara šutirao preko gola.

90+2’ Novi pogrešan ofsajd – ponovo je Đerlek ušao iz drugog plana i izbegao nedozvoljenu poziciju, ali tako nije mislio pomoćni sudija, podigao je zastavicu i verovatno sprečio novi gol Partizana.

89’ Dvostruki strelac izlazi iz igre, pa umesto Ivanovića ulazi Jovanović.

81’ Nezgodan šut Babića – Jovičić iz dva puta uspeva da savlada loptu.

79’ Šta je sada promašio Ivanović! Izašao je centarfor ‘crno-belih’ sam ispred Šaranova na proigravanje Pantića. Želeo je da predribla golmana Radničkog, on ga je pročitao i uhvatio mu "živu" loptu.

77’ Kratak prekid utakmice jer su na istočnoj tribini zapaljene baklje.

75’ Ritam opao, Đukić pravi još jednu izmenu. Umesto odličnog Zorana Tošića u poslednjih 15 minuta igraće Marko Janković.

68’ Zamalo het-trik Ivanovića! Po ko zna koji put je bio brži od protivničke odbrane po levom boku. Izašao ispred Šaranova, ali je dao nešto jači for i nije uspeo da prebaci golmana Nišlija.

67’ Saša Ilić ulazi umesto Ognjena Ožegovića.

62’ Velika šansa za Babića! Posle akcije po desnoj strani prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora, zaobišao nekoliko čuvara i golmana, ali je otišao suviše iskosa i pogodio je samo stativu.

60’ Tošić idealno prebacuje odbranu protivničke ekipe i pronalazi Đerleka, kojem je sviran ofsajd.

57’ Gooool – Partizan vodi 3:1! Odlično je po levom boku probio Ivanović, vratio idealnu povratnu do ‘Bambija’ koji je smešta u slobodan deo mreže.

56’ Novi pokušaj Nišlija – imao je otvoren put Pavkov ispred sebe, pokušao je da proigra saigrača, ali je to učinio loše.

51’ Velika prilika za Pavkova! Mogao je ove sezone odlični napadač da stigne i do 23. gola u prvenstvu – zahvatio je poluvolej posle promašaja Babića, ali preko gola.

46’ Počelo drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena – Partizan posle preokreta vodi sa 2:1.

45’ Goooool – preokret Partizanu donosi Ivanović! Videlo se da je raspoložen od samog početka susreta, a sada je po ko zna koji put kombinovao sa Tošićem. Ušao je u kazneni prostor, namestio se na levu nogu i sa 12-13 metara, u stilu Mohameda Salaha, pogodio suprotni gornji ugao za 2:1.

42’ Neverovatan pritisak ‘crno-belih’! Opet dobro probija Ivanović, bio je u odličnoj situaciji, kada je pokušao da proigra usamljenog Tošića. Učinio je to katastrofalno i propala je dobra situacija.

41’ Odlična prilika za Partizan! Tošić nesebično spušta glavom loptu do napadača, Ivanović pokušava sa peterca, ali je izblokiran.

35’ Nova šansa za Ivanovića! Ponovo je proradila dobitna kombinacija između Pantića i Ivanovića, ali udarac nekadašnjeg napadača Spartaka brani Šaranov.

29’ Partizanu poništen regularan gol! Drugi pomoćnik je napravio veliku grešku kada je u 29. minutu podigao zastavicu smatrajući da se Antonov nalazi u ofsajdu. Propala je prilika, a kasnije i gol koji je poništen.

27’ Prvi prekid na meču – pomoć se ukazuje Pavkovu kojeg je u kaznenom prostoru oborio Jovičić, iako je Marković dva metra pre toga odneo loptu.

22’ Nova parada Jovičića! Sada je sa distance oštro šutirao Mićić, ali je čuvar mreže domaćih još jednom izuzetno reagovao.

18’ Zamalo da Partizan preokrene! Iskosa sa desne strane prilika se stvorila za Pantića, on je gađao suprotni ugao, ali je bio neprecizan.

16’ Gooool – Partizan dolazi ekspresno do izjednačenja! Posle akcije Tošića, Pantić je izuzetno proigrao Ivanovića u kaznenom prostoru. Njemu je protivnički golman prvi šut odbranio, ali je on prihvatio odbitak i poslao u mrežu – 1:1.

13’ Gooool – Radnički vodi u Humskoj! Ponovo je koban po ‘večite’ bio Milan Pavkov. Pozajmljeni igrač Zvezde je ostao usamljen u petercu, sačekao povratnu loptu sa druge stative i glavom poslao loptu iza gol-linije za 0:1.

12’ Kakva odbrana Jovičića! Izuzetan udarac Babića sa 20 metara – lopta je išla u rašlje, ali je golman Partizana nekako odbranio i izbacio u korner.

4’ Prva velika šansa za Partizan! Odličan dupli pas odigrali su Đerlek i Tošić, Partizanov tinejdžer je šutirao iz kaznenog prostora, ali pravo u golmana Radničkog.

1’ Počeo meč u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve