Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2018.

17:04

Odbio svetske velikane, ostaje sa Kelnom u drugoj ligi

Levi bek Kelna Jonas Hektor je pozamašnu svotu novca nekog evropskog velikana zamenio za novi ugovor sa klubom koji će naredne sezone najverovatnije u Cvajtu.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbio svetske velikane, ostaje sa Kelnom u drugoj ligi
Getty Images

Hektor je novi ugovor sa Kelnom potpisao do 2023. godine iz, kako kaže, osćeaja lojalnosti, iako je imao klauzulu koja mu je omogućavala da ode.

Keln ga je uzdigao do statusa reprezentativca Nemačke i kapitena u klubu, ali i do nivoa da ga traže Borusija Dortmund i Liverpul. Bilo je informacija da se interesuju Bajern i Juventus.

"Keln me je vodio putem od regionalne lige (četvrti rang) do nemačkog nacionalnog tima. Vezan sam i zahvalan klubu i osećam se lepo zbog toga što živim u Kelnu. Ne bi mi bio problem da se prebacim u neki drugi klub posle ove sezone, ali mi ne bi bilo pravo", rekao je Hektor.

Odluku, kaže, nije doneo naprečac.

"Mnogo smo razgovarali prethodnih nedelja i imao sam dovoljno vremena da razmislim o tome. Situacija je za mene jasna, pripadam Kelnu i hoću da uđem u novu sezonu sa ovim timom i ovim navijačima", poručio je Hektor.

Međutim, pitanje je kako će se odluka da igra u Kelnu odraziti na reprezentativni status, ako Keln ode u drugu ligu. Podsećamo, "Jarčevi" sa 22 boda imaju osam manje od Majnca, koji je prvi iznad crte, a do kraja su ostala tri kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve