Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.04.2018.

19:00

Tošić dvostruki strelac, povreda Stojkovića protiv Čuke

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tošić dvostruki strelac, povreda Stojkovića protiv Čuke
StarSport

Meč su obeležila dva gola posle grešaka, ali i dva lepa pogotka Zorana Tošića koji je pogađao u 18. i 81. minutu. Jedini gol za Čukarički je dao Belaković u 46. minutu.

Čukarički je agresivno ušao u meč i napadao je loptu visoko na sredini terena. Bojić i Ovusu su nagovestili da će biti borbe sa aktuelnim šampionom Srbije.

Međutim, kiks Drinčića na dvadesetak metara od gola u 18. minutu doneo je vođstvo Partizanu.

Drinčić se okliznuo, lopta je došla do Ožegovića koji je dodao Tošiću, a 'Bambi' je preciznim i lepim udarcem pogodio malu mrežu za 1:0.

Od tog trenutka su crno-beli preuzeli inicijativu koju nisu ispuštali. Ivanović je imao odličnu priliku da duplira prednost posle dobre varke i šuta iz okreta u kaznenom prostoru gostiju u 30. minutu, ali je Belić odbranio.

Pantić je potom loše primirio loptu na petercu pa je propuštena još jedna dobra šansa, a onda je Čukarički uzvratio.

Bojić je solidno šutirao sa distance u 39. minutu, ali najbolju priliku propušta Docić pred poslednji sudijski zvižduk prvog dela igre.

Loptu je u gol poslao Belaković, igrači Partizana su se odbranili, a pred golom odbitak nije dobro pokupio Docić pa je poluvreme završeno u korist Partizana.

Praktično "iz svlačionice" je Čukarički dao gol za 1:1. Zdjelar u 46. minutu šalje povratnu loptu, koju seče Belaković i izlazi sam ispred Stojkovića, te koristi poklon Zdjelara.

Partizan je nakon toga imao kontrolu na terenu, ali nije uspevao da ozbiljno zapreti. Najkonkretniji je bio Danilo Pantić čiji je jedan dobar udarac završio pored stative.

Miroslav Đukić je potom izvršio dve izmene, ubacio je u igru Tavambu i Ilića nešto manje od pola sata pre kraja i sve karte bacio na napad.

Stojković se nakon toga povredio i na golu ga je zamenio Jovičić.

Pantić je odlično centrirao u 79. minutu do Antonova, ali je Antonov promašio gol. To se nije desilo Zoranu Tošiću samo dva minuta kasnije.

Tavamba je odložio loptu za "Bambija" koji se namešta i iz slične situacije i sa slične razdaljine precizno pogađa za 2:1.

Imao je Ivanović do kraja još dve dobre šanse, ali je Belić oba puta uspeo da odbrani i spreči veći poraz svoje ekipe.

Partizan je pobedom prišao na devet bodova zaostatka u odnosu na Zvezdu (45 / 36), koja je ranije pobedila Radnički iz Niša sa 3:1.

Čukarički je šesti sa 26 bodova.

II poluvreme

90+4' - KRAJ - Partizan pobeđuje sa 2:1 i posle boljeg izdanja nego pre nekoliko dana prilazi Crvenoj zvezdi na devet bodova.

90' -
Ivanović još jednom u šansi, ciljao je sam ugao gola Čukaričkog, ali je Belić još jednom bio uspešniji.

86' - Kiks odbrane Čukaričkog, loptu su promašili odbrambeni igrači "Brđana", ona dolazi do IVanovića koji dobro šutira po zemlji, ali Belić brani.

81' - GOOOOOOOOL! Tošić pogađa za 2:1. Odložio mu je loptu Tavamba, a Tošić je na sličan način kao i u 18. minutu dao i drugi gol i preciznim udarcem po drugi put savladao Belića.

79' - Danilo Pantić dobro prodire po desnoj strani, centrira do Antonova, ali ovaj promašuje.

72' - Dobro ubacivanje Drinčića do peterca gde je bio Stojanović koji je šutnuo loptu, ali je Stojković odbranio, a Kajević nije uspeo da pokupi odbijenu loptu. Stojković se potom povredio, a Jovičić je ušao kao zamena.

69' - Tavamba menja Ožegovića, a Partizan sve karte baca na napad.

65' - Prva izmena u Partizanu, Zdjelar izlazi iz igre, ulazi Saša Ilić. Drinčić je u međuvremenu pokušao da lelujavom loptom savlada Stojkovića, a Pantić nastavlja da pravi probleme odbrani Čuke.

57' - Tošić šutira iz slobodnog udarca, malo pored stative!

56' -
Dobro je prošao Pantić po sredini, ušao u kazneni prostor i šutirao traljavo iz dobre prilike.

53' - Partizan je odmah posle gola Čukaričkog krenuo ofanzivno, ali je dobra šansa završena kornerom.

46' - GOOOOOOOL! Velika greška Saše Zdjelara i gol Belakovića za izjednačenje Čukaričkog 1:1! Zdjelar je poslao povratnu loptu koju je presekao Belaković i lagano savladao Stojkovića.

I poluvreme

45' - Belaković prebacuje Stojkovića udarcem, loptu iz mreže vadi jedan igrač Partizana, a Docić prilazi i ne uspeva da pogodi loptu i onda iz odlične situacije ide u gol aut.

44' - Ivanović dobro centrira, Ožegović dobro skače, ali glavom promašuje gol.

39' - Dobar šut Bojića sa distance, a onda nova dobra šansa za "Brđane". Ovusu je povukao kontru po boku, vratio u sredinu do Drinčića koji je centrirao, a Mitrović je umalo pogodio svoj gol posle intervencije glavom. Od svega, Čukarički je dobio korner.

31' - Usledio je korner i gužva u kojoj se Čukarički odbranio.

30' - Ivanović je odličnom fintom leđima izbacio defanzivca Čukaričkog, okrenuo se i sa desetak metara šutirao, ali je Belić pročitao njegovu nameru i uspeo da odbrani. Ovo je bila najbolja prilika za Partizan posle gola.

24' - Dobra šansa za Partizan, centrirao je Ivanović, u petercu je loptu čekao Pantić je loše primio i otišla je u gol-aut.

18' - GOOOOOOOL! Tošić pogađa za 1:0! Okliznuo se Drinčić na dvadesetak metara od svog gola, izgubio loptu koju je Ožegović produžio do Tošića a ovaj odlično nacentrirao ugao gola Čukaričkog za vođstvo Partizana.

13' - Dobra šansa u kojoj se našao Mudrinski, otklanjaju opasnost fudbaleri PArtizana.

12' - Tošić fintira ulevo i šutira, ali iz dobre situacije lopta ide preko gola.

7' - Solidan pokušaj Ognjena Mudrinskog izblokiran, a u brzoj kontri Partizan dobija korner posle kog Ožegović pada i traži penal.

5' - Fudbaleri Čukaričkog igraju agresivno na sredini terena, a preko Ovusua su pokušali da napadnu desni bok Partizana. Probao je i Drinčić ubacivanjem, a ni jedni ni drugi nisu uspeli da stvore šansu za gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve