Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2018.

17:39

Potučen Jovićev Ajntraht, goleada u Lajpcigu

Fudbaleri Ajntrahta poraženi su u meču 31. kola nemačke Bundeslige sa 0:3 od Herte, a Hofenhajm je u gostima napunio mrežu Lajpciga sa pet golova.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Potučen Jovićev Ajntraht, goleada u Lajpcigu
Getty images

Bajern je uprkos osvojenoj tituli nastavio da gazi Bundesligom jer su Bavarci sa 3:0 bili sigurni protiv Hanovera.

Posle poluvremena bez golova, prvi gol za Hertu je dao Selke u 57. minutu. Jedna dobra varka u kaznenom prostoru posle koje je Selke pao, iznudio penal i realizovao ga bili su dovoljni za vođstvo.

Dvadeset minuta kasnije Leki koristi odličnu loptu kroz sredinu Salomona Kalua i u situaciji jedan na jedan pogađa mrežu Ajntrahta po drugi put.

Ponor tima Luke Jovića nastavio se već u 79. minutu crvenim kartonom Hasebea, potop je bio kompletiran u 90+1 minutu kada je Ešvajn namestio nogu posle fenomenalnog driblinga i dodavanja Kalua.

Ajntraht je posle ovog poraza sedmi sa 46 bodova, bod i poziciju ispod Lajpciga u borbi za šesto mesto i kvalifikacije za Ligu Evrope. Herta je deveta sa 42 boda.

Na ruku Ajntrahtu ipak je išao rezultat iz Lajpciga odakle je Hofenhajm odneo ceo plen pobedom 5:2.

Već do poluvremena su gosti vodili 3:0 golovima Uta iz 14, Gnabrija iz 35. i Kaderabeka iz 45. minuta.

Videlo se da Hofenhajm igra energičnije i da više želi pobedu. Iako je Lajpcig već na startu drugog dela igre ostao bez Forsberga koji je dobio crveni karton, domaćin lepim golom Keite smanjuje zaostatak u 59. minutu.

Tada je i Ut postigao svoj drugi gol, a u 64. minutu Lukas Rup daje i peti, pa je Upamekano u 88. samo mogao da smanji na 5:2. Hofenhajm je peti sa 49 bodova.

Bajern je bio ubedljiv na gostovanju Hanoveru pogocima Milera u 57, Levandovskog u 73. i Rudija u 89. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve