Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.04.2018.

14:45

Mladi Hrvat namerno promašio nepostojeći penal

"Potez 18-godišnjaka vraća veru u hrvatski fudbal", udarna je vest na popularnom hrvatskom portalu Index nakon nesvakidašnje scene u juniorskoj ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Mladi Hrvat namerno promašio nepostojeći penal

U derbiju 1. Županijske lige Split igrali su Mladost Proložac i Jadran iz Tučepi.

U centar pažnje u duelu dva juniorska tima napao se sudija koji je u 20. minutu svirao penal za Mladost iako je bilo očigledno da gomlan Jadrana nije faulirao protivničkog igrača.

Loptu je uzeo 18-godišnji Petar Meter i oduševio fudbalsku javnost. Umesto da se potrudi da zatrese mrežu, što bi na njegovom mestu uradilo verovatno 99% profesionalnih fudbalera, on ju je namerno poslao daleko od gola.

Tako je Meter postao junak jedne od retkih priča o poštenju i herojstvu u savremenom korporativnom fudbalu koji obiluje nepravilnostima, nepravdi, neregularnosti.

"Očigledno je bilo da se radilo o nenamernoj sudijskoj greški. Iako je rezultat bio 0:0, smatrao sam da bi bilo lepo od mene i moje ekipe da ne iskoristimo taj jedanaesterac pre svega zbog toga što sam već par puta i sam bio oštećen i znam kako se igrač koji se zalaže loše oseća kad primi takav gol. Na kraju, mi smo ipak niželigaški klubovi koji fudbal igraju iz čiste ljubavi, te ga ne vidimo kao način zarade za život. Eto, nekada igrač bude srećan i nakon promašenog jedanaesterca", objasnio je svoj potez Meter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve