Nova vest
Fudbal

Subota, 14.04.2018.

17:35

Zvezdin "blickrig" za +9, Partizan sve dalje od titule

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1 na svom terenu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezdin
StarSport

Aktuelnom šampionu Srbije će posle 157. "večitog derbija" biti potrebno čudo da bi sačuvao titulu prvaka Srbije jer je Zvezda otišla na +9 u samom finišu sezone.

Na stadionu "Rajko Mitić" su viđena dva potpuno različita poluvremena. Prvo u kom je Zvezda krenula maksimalno motivisano od starta i drugo u kome je viđeno mnogo prekida i gotovo ništa od šansi.

Zvezda je čitav posao završila u dve dobre akcije u prvih dvadeset minuta meča kada su golove dali Radonjić i Pešić, a Partizan je u finišu posle penala Ožegovića uspeo da smanji na 2:1.

Prvih petnaestak minuta proteklo je u greškama obe ekipe pa je prvi gol u 18. minutu stigao potpuno neočekivano. Pre toga je Srnić imao odličnu priliku da glavom neometan pogodi mrežu Stojkovića, ali je loše zahvatio loptu i Stojković je odbranio.

Samo minut kasnije odbrane nije bilo.

Radonjić je primio loptu od Srnića i sa ivice kaznenog prostora pronašao rupu između trojice igrača Partizana. Šutnuo je maestralno "iz kolena" i pogodio od stative.

Iako naizgled nejak, udarac je bio vrlo precizan pa je golman Partizana Vladimir Stojković mogao samo da je isprati pogledom kako se od leve stative odbija u mrežu za 1:0.

Od tog trenutka Zvezda je potpuno preuzela kontrolu igre. Igrači Partizana kao da su bili iznenađeni razvojem situacije na terenu, grešili su i već dva minuta kasnije za propuste bili kažnjeni drugi put.

Miletić greši na sredini terena, Ben istrčava na desnom krilu i šalje loptu Pešiću, a ovaj prebacuje Stojkovića za 2:0.

Crveno-beli su nastavili da ređaju prilike, a na drugoj strani su bili indisponirani i Tavamba i Ožegović. Partizanu je falilo kreacije Tošića ili Ilića pa crno-beli do poluvrmena imaju samo dva udarca ka golu Zvezde i nijednu pravu šansu.

U međuvremenu je za crveno-bele Ben promašio nekoliko dobrih šansi, a u jednoj situaciji je i bek Miletić umalo zatresao svoju mrežu posle neoprezne intervencije.

Partizan je u prvih pet minuta nastavka krenuo nešto agresivnije, ali to nije donelo rezultate. Prvih desetak minuta Zvezda je čekala prilike da napadne iz kontranapada, a Miroslav Đukić je umesto Armina Đerleka uveo Zorana Tošića.

Tošić je uneo malo živosti u smušeni napad Partizana koji nije uspevao da stvori pravu šansu. Nije ni Crvena zvezda jer je na obe strane terena bilo mnogo faulova koji su usporavali i kvarili igru.

U 66. minutu meč je prekinut zbog nereda na zapadnoj tribini stadiona kada su navijači Crvene zvezde u svečanu ložu ubacili balon namenjen potpredsedniku kluba Vladimiru Vuletiću.

Nastao je sukob navijača koji su krenuli sa juga i drugih koji su krenuli sa severa i meč je bio prekinut na pet minuta.

Posle prekida, Partizan je došao do prve šanse u 75. minutu kada je Ožegović sa desetak metara šutirao preko gola.

Isti igrač je posle centaršuta Pantića probao glavom u 83. minutu, a jednu od boljih šansi je imao Tošić iz slobodnog udarca u 85. minutu.

Prava drama je viđena u finišu meča produženog za šest minuta zbog nereda na tribinama. Tošić je šutirao na gol, Borjan sjajno odbranio, a onda je Le Talek oborio Ožegovića.

Grujić je pokazao na belu tačku, a napadač Partizana je pogodio gol. Borjan je potom uzeo loptu u ruke, prišao je Suma i sukobio se sa njim, a potom je došlo do koškanja i sa Mičelom Donaldom.

Suma i Donald su dobili crvene kartone, Borjan je dobio žuti, a odmah nakon tog pogotka sudija je odsvirao kraj i stavio tačku na 157. "večiti derbi".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

II poluvreme

98' - KRAJ - Danilo Grujić svira kraj odmah posle penala Ožegovića pa Crvena zvezda pobeđuje sa 2:1 i ima devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

97' - Penal za Partizan! Le Talek je povukao Ožegovića u kaznenom prostoru posle šuta Tošića i odbrane Borjana. Ožegović je pogodio za 2:1. Nastalo je koškanje u kom su učestvovali Donald, Suma i Borjan, a Suma i Donald su dobili crvene kartone.

94' - Tošić ubacuje loptu za Ožegovića, Babić sužava prostor napadaču Partizana koji propušta jednu od poslednjih šansi za svoj tim.

86'- Odličan šut Zorana Tošića iz slobodnog udarca, sjajna parada Borjana! Ovom slobodnjaku je prethodilo koškanje Jankovića i Stojkovića koji su dobili žute kartone.

82' - Pantić centrira, lopta je bila koji centimetar previsoka za Ožegovića, a napadač Partizana je mogao samo da je zakači i prosledi do gol auta.

75' - Dobra prilika za Ožegovića! Iako je Tošić malo osvežio ofanzivnu igru Partizana, tek u 75. minutu crno-beli dolaze do dobre šanse. Ožegović je sačekao loptu na deset metara od gola, šutirao je, ali je lopta otišla preko gola.

70' - Utakmica je nastavljena posle nekoliko minuta prekida, a policija je smirila situaciju na zapadnoj tribini.

66' - Incidenti na tribinama, sukobi na zapadu zbog kojih je prekinut meč. Navijači Crvene zvezde su uvredili potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića balonom. Pristalice crno-belih su krenule sa juga, a u susret su im krenuli crveno-beli.

64' - Solidna kombinacija Tošića i Tavambe, vratio se Radonjić i pokupio loptu od Jankovića.

61' - Mnogo prekida i loša igra u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Partizan je iz dva prekida mogao da pripreti, ali iz igre ni jedni ni drugi ne stvaraju šanse.

55' - Miroslav Đukić je prinuđen da izvrši prvu izmenu na meču. Đerleka je zamenio Zoran Tošić, a u prvih deset minuta nastavka nije bilo ozbiljnih šansi. Zvezdi se ne žuri i ona vreba kontrnapade, a Partizan pokušava da napadne preko Ožegovića.

52' - Branko Jovičić je napravio faul kod aut linije, Ognjen Ožegović se posle prekida ubacio na peterac gde je Borjan pomalo nesigurno reagovao, ali je fauliran.

49' - Partizan je u drugom poluvremenu krenuo nešto agresivnije, a Nemanja G. Miletić se posle duela sa Filipom Stojkovićem lakše povredio.

I poluvreme

45' - POLUVREME: Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu, Partizan je u nekoliko navrata imao sreće da prednost od 2:0 ne bude veća.

44' -
Dobra šansa za Zvezdu pred golom Partizana! Pešić povlači po desnom krilu, ubacuje na peterac gde je bio Ben koji još jednom nije uspeo da pogodi mrežu.

43' - Zvezda je usporila tempo igre i vreba prilike posle grešaka igrača Partizana, dok se crno-beli muče da priđu Zvezdinom golu.

40' - Ožegović ulazi u kazneni prostor i šutira, ali bez većih problema za Milana Borjana.

38' - Zvezda konstantno pritiska gol gostiju, igrači Partizana ne uspevaju organizuju napad kojim bi mogli da ugroze gol crveno-belih.

31' - Radonjić šutira, Stojković brani! Pogrešio je Janković, loptu je na boku dobio strelac prvog gola i šutirao iskosa, ali je Stojković nogom odbranio.

30' - Nova opasnost pred golom Partizana. Nemanja G. Miletić posle centaršuta Zvezdinih igrača sa leve strane pomalo neoprezno reaguje, ali se lopta od njega odbila u korner, vrlo blizu stative.

29' - Krstičić pada na 19 metara od gola Partizana, Grujić svira prekršaj, loptu namešta Ben i promašuje.

24' - Kakva šansa za Bena! Rodić posle prekida sa druge stative vraća loptu glavom do Bena od koga se lopta na petercu odbila u gol aut.

21' - GOOOOOOOOOOL! Pešić dobija loptu od Bena na desnoj strani i prebacuje Stojkovića za 2:0. Pogrešio je pre toga Miletić, a Zvezda za dva minuta daje drugi gol posle prilično sporih prvih 15 minuta.

18' - GOOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Radonjić je dobio loptu na ivici kaznenog prostora i pored trojice igrača Partizana šutnuo "iz kolena" i od stative majstorijom doneo prednost crveno-belima.

17' Odlična šansa za Srnića, Zvezda je zapretila iz prekida. Babić je posle centaršuta vratio loptu glavom do sredine kaznenog prostora, Srnić uopšte nije bio markiran na desetak metara od gola, ali je loše zahvatio loptu glavom i Stojković je lako odbranio.

15' - Radonjić prolazi po levoj strani, ali centrira loše iz trka, na drugoj strani Janković ide desno i pokušava kod korner zastavice da probije pored Rodića, ali ne uspeva.

10' - Mnogo grešaka na početku meča, domaćin nešto konkretniji u napadima, bez pravih prilika u prvih desetak minuta meča.

5' - Crvena zvezda je prva napala, slobodan udarac je sa dvadesetak metara izveo Ben, ona je u kaznenom prostoru Partizana zakačila Markovića, a Le Talek koji je bio u blizini pokazao je da je lopta igrača crno-belih pogodila u ruku.

2' - Ben dobija loptu u sredini i povlači do kaznenog prostora, sustigli su ga defanzivci Partizana i odbranili njegov centaršut.

Blog:

18:28 - Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Siniša Mihajlović došao je na 157. derbi.

18:25 - Na jugu su se okupile tri frakcije navijača Partizana, istočna tribina je još uvek prazna, a najpopunjeniji je sever.

18: 14 - Saša Ilić neće moći da na terenu pomogne svojoj ekipi, rekao je da je Zvezda u prednosti, ali se nada da Partizan može da pobedi.

18:10 - Na Autokomandi je izboden maloletnik, a u saobraćaju vlada kolaps. Opširnije o tome možete pročitati na našoj info strani.

18:08 - Jedan od najstarijih igrača Crvene zvezde Nenad Milijaš istakao je pre meča da je sistem podele bodova loš, ali da su se za njega spremali od početka sezone.

17:55 - Od poslednje pobede Crvene zvezde nad Partizanom prošle su dve godine. Navijači crveno-belih još pamte po lepom Uga Vijeiru i Luisa Ibanjesa. Zvezda je tog 27. februara pobedila 2:1. Do sada su oba tima u nekoliko navrata menjana, a strelac poslednjeg gola u 'derbiju' Ričmond Boaći više ne igra u Zvezdi.

17:45 - Reporter B92 javlja da je na Autokomandi došlo do problema, navijači Partizana su, čini se, krenuli ka severu, a policija je sprečila incidente i nekolicina navijača je uhapšena.

17:42 - Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je Đerlek nekolicinom prethodnih utakmica zaslužio da bude u timu Partizana kao starter protiv Zvezde.

17:40 - U timu Partizana ima promena, umesto Zorana Tošića na terenu će biti Armin Đerlek. Zvezda će na teren istrčati u sledećem sastavu: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Krstičić, Jovičić - Srnić, Ben, Radonjić - Pešić. Na klupi crveno-belih će biti: Supić, Gobeljić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Donald.

Partizan: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Marković, N.G. Miletić - Đerlek, Pantić, Zdjelar, Janković - Ožegović, Tavamba. Rezerve: Jovičić, Urošević, Jevtović, Vakulko, Tošić, Suma.

17: 33 - Prethodni derbi je protekao u ružnim scenama nasilja na južnoj tribini, a mere bezbednosti su ovog puta nešto veće. Reporter B92 javlja da su policijske patrole već od Novog Beograda kontrolišu navijače,

Đukić: Partizan se nikad ne predaje

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da će njegova ekipa hrabro i pobednički ući u predstojeći "večiti derbi" protiv Crvene zvezde.

"Pred nama je derbi koji je praznik fudbala u Srbiji, očekujemo svi da u prelepom fudbalskom ambijentu, prelepoj fudbalskoj utakmici, prikažemo svetskoj javnosti srpski derbi u pravom svetlu. Mi moramo da budemo hrabri, nama ne preostaje ništa drugo nego da budemo hrabri, moramo da idemo po pobedu. Naš večiti rival ima šest bodova prednosti i mi samo pobedom ostajemo u igri. Nema kalkulisanja. Imamo mirnoću, verujemo u sebe... Znamo da neće biti lako, ali mi ćemo pokušati da se ubacimo u trku za prvaka", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Pozitivan skor u derbijima je, kako je rekao Đukić, veoma psihološki bitan za ekipu.

Na pitanje da li će trka biti gotova u slučaju pobede Zvezde, Đukić je kazao da se crno-beli nikad ne predaju.

"Partizan se nikad ne predaje, mi igramo uvek do kraja. Zvezda bi u slučaju pobede imala veliku prednost. Ali, mi ne razmišljamo tako, sve ćemo učiniti da pobedimo i da učimo ligu zanimljivijom", rekao je Đukić.

Milojević: Krećemo od nule...

"Početak je plej-ofa. U njemu su sve ekipe zasluženo. Takmičenje u regularnom delu bilo je samo zauzimanje pozicija. Mi ulazimo sa prve pozicije ali treba zanemariti prednost koju imamo, jer počinjemo od nule", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Upitan o sistemu takmičenja, Milojević je rekao da korist od podele bodova imaju sve ekipe osim prvoplasirane.

"Možda je sistem dobar ali gubitnik je onaj koji je bio prvi. Ovi ostali, od drugog pa do poslednjeg mesta, svi imaju koristi", rekao je on.

Trener crveno-belih naveo je da ima sve igrače na raspolaganju, da svi dobri rade i da čak i oni koji inače zaslužuju da budu ekipi, možda neće biti u protokolu zbog ograničenog broja igrača.

"Imam dileme oko sastava tima. Od 23 i 24 igrača samo 18 mogu da prijavim. Svi dobro rade, shvatili su da svoj kvalitet ubacuju u kolektiv. Ne mogu da predvidim kakva će biti forma. Ponekad imamo dobru igru ali nemamo rezultat a svi znamo da tim živi od rezultata", rekao je on.

Milojević je rekao da je Večiti derbi specijalna utakmica sa mnogo naboja, da je tako bilo od osnivanja oba kluba i da nekada, uprkos tome što svi očekuju dobru igru od dva najbolja kluba, na terenu bude više borbenosti nego kvaliteta i taktičkog nadmudrivanja.

On nije želeo da komentariše to što će utakmicu ipak suditi Danilo Grujić, iako je derbi bio pomeren kako bi sudija Milorad Mažić zbog medjunarodnih obaveza mogao da sudi.

Upitan od kojeg igrača Partizana njegovoj ekipi preti najveća opasnost, Milojević je rekao da on gleda samo svoju ekipu i da ne razmišlja o rivalu, kao i da ga raduje što su njegovi napadači u dobroj formi.

"Uvek raduje dobra forma. Neki put i levi bek može da reši utakmicu. Naravno da je dobro kada napadači postižu golove, oni žive od toga. Ali može i neki drugi igrač da dođe do izražaja, a neka to sutra budu odbrambeni igrači. Neka oni urade svoj deo posla i reše utakmicu", rekao je Milojević.

Novinari su Milojevića podsetili da mu je sutra 50. utakmica u Crvenoj zvezdi. On je rekao da nije znao za taj podatak, da je to lep jubilej i da se nada da će ih još proslaviti.

"I bolje što Grujić sudi derbi, a ne Mažić koji stalno greši"

Kraj prošle sezone obeležio je "rat" saopštenjima dva kluba. Zvezda je pred plej-of imala prednost koju je Partizan uspeo da nadoknadi posle pobede u derbiju 3:1, a onda i zahvaljujući porazu Zvezde od Voždovca 3:2.

Miodrag Božović je napustio klub, zamenio ga je Boško Đurovski, koji je imao primedbi na suđenje Milorada Mažića.

"Drago mi je što sudi Grujić, najbolji srpski sudija. Ne znam zašto se čudite, kada Mažić nije toliko dobar koliko se ovde priča, kada konstantno greši. Njega pomoćnici pokrivaju, tvrdim – najbolji na svetu", rekao je Đurovski za Žurnal.

Đurovski je vodio Zvezdu do dolaska Vladana Milojevića sa kojim je tim iz Ljutice Bogdana ostvario najveći uspeh u poslednjih tridesetak godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

518 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve