Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.04.2018.

08:25

Gvardiola pobesneo: Svi vide jedno, on voli da svira drugo

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola grmeo je posle eliminacije iz Lige šampiona zbog sudije iz Španije Antonija Mateua Lahosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Gvardiola pobesneo: Svi vide jedno, on voli da svira drugo
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Siti je nakon 0:3 u Liverpulu poražen i kod kuće sa 2:1, a meč je prelomila odluka Lahosa s kraja prvog poluvremena kada je poništen čist gol "građanima".

Lahos je svirao ofsajd poziciju Leroja Sanea iako je lopta do njega stigna nakon što ju je udario Džejms Milner.

Čim je Španac svirao kraj prvog poluvremena Gvardila je utrčao na teren i žustro vikao na sudiju, zbog čega je dobio crveni karton.

"Rekao sam mu da je bio gol. Nisam ga vređao, bio sam učtiv. U pravu sam. Ali Mateu Lahos je poseban čovek koji voli da bude drugačiji. Voli da bude poseban. Kada svi vide jedno, on odluči potpuno drugo. Nisam rekao ništa pogrešno", rekao je Gvardiola.

Gvardiola ima lošu istoriju sa Lahosom, prošle sezone je Španac dosudio penal Monaku u prvom meču osmine finala LŠ na Etihadu (1:1), koji je promašio Radamel Falkao, a potom nije svirao faul nad Serhiom Aguerom.

"Čestitam Liverpulu, mi nismo donosili prave odluke. Nadam se da će oni odbraniti čast engleskog fudbala u polufinalu. Izuzetan su tim sa izuzetnim menadžerom. Mi smo odigrali fantastičnih 45 minuta, ali kao i prošle sezone protiv Monaka, isti sudija je sve pokvario. Znam ga iz Španije, dobro ga poznajemo. Ali, Liverpul je zaslužio da prođe", zaključio je Gvardiola.

Inače, Mateu Lahos je jedan od desetorice evropskih sudija koji će biti glavni arbitri na Svetskom prvenstvu u Rusiji predstojećeg leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve