Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.04.2018.

23:12

LŠ: Roma poslala poruku Juventusu i Sevilji

Real Madrida i minhenski Bajerna, posle pobeda nad Juventusom i Seviljom u prvim mečevima, na svom terenu čekaju da overe prolaz u polufinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Roma poslala poruku Juventusu i Sevilji
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Real je već "viđen" među četiri najbolja tima u Evropi, razbio je italijanskog šampiona u Torinu 3:0, uz spektakularne "makazice" Kristijana Ronalda, i revanš je praktično čista formalnost, ukoliko Juventus ne priredi jednu od najvećih senzacija u istoriji elitnog takmičenja.

Juventus dolazi na Santijago Bernabeu na Ronaldovov jubilej jer igra 150. utakmicu u Ligi šampiona protiv tima koji mu je jedan od najdražih za golove, čak sedam puta je bio strelac na poslednjih devet susreta, među kojima su dva sa prošlog duela.

Ujedno, zvanično najbolji fudbaler sveta imaće motiv na svojoj žurki da produži seriju golova jer je na svakom od prethodnih 11 mečeva u LŠ bio strelac, čak 14 puta, a pogodio je i u nedelju u madridskom derbiju protiv Atletika (1:1) u Primeri.

"Ronaldo je Ronaldo, uvek je gladan golova. Ne postoji nijedan drugi igrač koji je strelac kao on", rekao je trener Zinedin Zidan iz čijih reči može da se zaključi da je Portugalac i dalje "gladan" pogodaka.

Do sada se nije desilo da jedna ekipa, nakon 0:3 iz prvog meča, prođe dalje u Ligi šampiona, što znači da je Juventus praktično pred "nemogućnom misijom" na terenu prvaka Evrope. Posebno što će biti bez najboljeg fudbalera Paula Dibale zbog isključenja u Torinu.

Nešto veću neizvesnost nosi sudar na Alijanc areni, gde Sevilja ide na noge Bajernu kao veliki autsajder.

Veliku šansu Andalužani su ispustili na Sančes Pishuanu, imali su vođstvo i ne baš blistavo veče Bajerna, ali je bavarski gigat preokrenuo i otvorio vrata polufinala.

Ujedno, Sevilja gostuje u Minhenu u svečanoj atmosferi jer je Bajern prošlog vikenda proslavio titulu šampiona Nemačke, ali u Augzburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve