Nova vest
Fudbal

Petak, 06.04.2018.

13:45

De Zerbi: Đuričić ima kvalitet da igra Napoli, Romu i Inter

Filip Đuričić je uvršten u najbolji tim 30. kola Serije A, a trener Beneventa Roberto De Zerbi veruje da može da igra i u jačim klubovima od fenjeraša lige.

Izvor: B92

Autor:B92

De Zerbi: Đuričić ima kvalitet da igra Napoli, Romu i Inter
EPA/THOMAS EISENHUTH

Đuričić je u pobedi nad Veronom 3:0 bio jedan od ključnih igrača Beneventa. Za dobru igru je nagrađen ovacijama sa tribina iako su Dijabate i Leticija dali golove.

Srbin kaže da su neki od razloga za dobru igru, odgovarajuća taktička postavka De Zerbija i Filipovo pomeranje na poziciju plejmejkera.

"Srećan sam zbog ovacija, zahvalan sam navijačima i nadam se da im je ova utakmica pružila razlog za osmeh. Često sam imao kontakt sa loptom i bio sam na ofanzivnijoj poziciji. Počeo sam u formaciji 3-6-1 gde sam bio više levo, ali sam zatim prešao napred na mesto plejmejkera", rekao je Đuričić, prenose italijanski mediji.

Roberta De Zerbija posle Verone očekuje najveći mogući izazov u Italiji, ekipa Juventusa koja se po svemu sudeći okreće samo domaćem šampionatu posle poraza od Reala u Ligi šampiona.

De Zerbi kaže da je meč sa Juveom gotovo "nemoguća trka, ali se upravo u takvim mečevima mnoge stvari menjaju".

Pohvalio je i srpskog igrača koji se prethodnih sezona borio za minute u timovima za koje je igrao.

"Imam igrače kao što su Đuričić i Giljerme, koji bi takođe bili dobri u timovima poput Napolija, Intera i Rome. Još moraju da napreduju naravno, ali imaju nesporno mnogo kvaliteta", rekao je De Zerbi.

Benevento i Juventus igraju u okviru 31. kola u subotu od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve