Reprezentativke Srbije izborile remi u Austriji

Reprezentacija Srbije u ženskom fudbalu izborila je remi protiv Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto/fss
Foto/fss

Protiv favorizovanih fudbalerki Austrije srpska selekcija uspela je da osvoji jedna bod nakon što je susret u Maria Encersdorfu, pokraj Beča, završena rezultatom od 1:1 (1:1).

Srbija je, zahvaljujući Mariji Radojičić veoma brzo došla u vodjstvo.

Već u petoj minuti naša reprezentativka uspela je da matira protivničkog golmana i srpski tim dovede u vodjstvo.

Nakon na kratko odbranjenog šuta sa strane je Radojičić sa oko 12 metara bila slobodna i jakim šutom loptu poslala u mrežu.

Brzi gol Srbije iznenadio je Austrijanke, kojima je dugo trebalo da se povrate. Međutim, kada su se vratile svojoj igri Austrijanke su ređale šanse.

Najpre je u 25.minutu Sara Zadrazil nakon solo-akcije promašila tesno gol, ali samo šest minuta kasnije Nikol Bila je, posle slobodnog udarca, poslala loptu u pravcu gola.

Aleksandra Lazarević pokušala je da spreči ulazak lopte u gol, ali je u tome bila neuspešna te su Austrijanke izjednačile.

U drugom poluvremenu do 67.minuti su obe reprezentacije bile izjednačene, dok austrijska reprezentacija nije ponovo pojačala tempo. U više navrata su Austrijanke imale šanse, ali su imale teškoće da prodju srpski defanzivni red.

Inače Austrija je u ovom duelu bila jasni favorit pošto je prošlog septembra u Srbiji savladala našu reprezentaciju sa 4:0.

strana 1 od 2 idi na stranu