Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.04.2018.

20:00

Barselona posle prvog meča overila polufinale

Fudbaleri Barselone napravili su veliki korak ka polufinalu Lige šampiona jer su u prvom meču savladali Romu sa 4:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Barselona posle prvog meča overila polufinale
Foto: Tanjug/AP Photo/ Manu Fernandez

Katalonci, iako veliki favoriti u ovom dvomeču, imali su mnogo sreće na svom stadionu jer su, uz pogotke Pikea i Suaresa, protivnički igrači dva puta tresli sopstvenu mrežu.

Utakmica na ‘Kamp Nou’ očekivano je počela dominacijom domaće ekipe, u sedmom minutu je opravdano poništen gol Suaresa, da bi dva minuta kasnije Roma tražila penal posle kontakta Semeda i Džeka u kaznenom prostoru.

Od tog trenutka je tim Ernesta Valverdea umrtvio ritam, sve je išlo preko Mesija, da bi posle prekida Rakitić pogodio stativu.

Ipak, Roma nije mogla da izdrži konstantne napade rivala, pa se mreža gostiju zatresla u 38. minutu – posle još jedne duge akcije Inijesta je pokušao da proigra Mesija, Danijele De Rosi je uklizao i pogodio sopstvenu mrežu sa ivice kaznenog prostora za 1:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u ranoj fazi drugog dela ‘Blaugrana’ postigla dva brza gola i rešila pitanje pobednika, verovatno i plasmana među četiri najbolje ekipe.

Prvo je Kostas Manolas postigao drugi autogol Rome u prestonici Katalonije, kada se lopta nesrećno odbila od stative i završila u mreži, da bi se samo tri minuta kasnije Đerar Pike potrudio da ipak neko ime igrača Barselone bude na semaforu.

Činilo se da se Roma oslobodila, ali je onda sevnula kontra – Mesi je sa desne strane pronašao Suaresa na drugom boku, on gađao suprotni ugao, golman je kratko odbio, ali samo na nogu Pikeu koji je siguran.

Pred finiš susreta ekipa koju vodi Di Frančesko je krenula ofanzivnije, naterala Ter Stegena da u nekoliko navrata sjajno reaguje, a takav pristup im se isplatio u 80. minutu. Oštro je Peroti ubacio loptu u kazneni prostor, Pike slabo reagovao, da bi se Džeko odlično snašao i vratio nadu Vučici. Ipak, ona je trajala kratko, pošto je Suares tri minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Revanš je na programu sledeće nedelje na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Lajv blog sa utakmice Barselona – Roma možete pogledati OVDE.

U drugoj utakmici igrali su Liverpul – Mančester siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve