Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2018.

21:47

Ibrahimović želi na Mundijal, ali FIFA zabranjuje

Bivšeg napadača Mančester Junajteda Zlatana Ibrahimovića najverovatnije nećemo gledati na Mundijalu u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Ibrahimović želi na Mundijal, ali FIFA zabranjuje
Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Švedski fudbaler, koji je fantastično debitovao u MLS ligi, nagoveštavao je da bi mogao da se vrati u reprezentaciju, ali lokalni mediji prenose da bi Ibrahimoviću moglo da bude zabranjeno učešće.

Prema pisanju švedskog Aftonbladeta razlog je jer je Ibrahimović nedavno potpisao sponzorski ugovor sa jednom kladionicom, a prema pravilima FIFA svako ko ima veze s kladionicom ne može da učestvuje na planetarnom šampionatu.

"Gotovo čitavu karijere su me opsedale kladionice da ih promovišem i to sam odbijao sve do ovog trentutka. Ovo je nešto drugačije, ovo je kladionica koju su osnovali ljudi iz mog rodnog grada i želim da im pomognem", izjavio je Šveđanin.

Podsetimo, fudbaler je za reprezentciju upisao 116 nastupa i zabeležio 62 gola, a od nacionalnog dresa oprostio se posle Evropskog prvenstva 2016. godine, ali je svojim izjavama u proteklih nekoliko nedelja ponovo otvorio mogućnost igranja za ekipu sa severa starog kontinenta:

"Svaki dan me iz Švedske zovu i pitaju kako se osećam, šta želim, o čemu razmišljam? Ali idem korak po korak. Ako se dobro osećam, ako se osetim sposobnim da sam u stanju napraviti ono što mogu, vrata će uvek biti otvorena", izjavio je nedavno Ibrahimović dodavši u svom stilu:

"Ako bude hteo da igra Svetskom prvenstvu, Zlatan će igrati na Svetskom prvenstvu".

A da li će igrati, videćemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve