Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2018.

23:12

Gindoan: Klop imao važnu ulogu u mom napretku

Fudbaler Mančester sitija Ilkaj Gindoan rekao je da očekuje uzbudljivi dvomeč sa Liverpulom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Gindoan: Klop imao važnu ulogu u mom napretku
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nemac je dodao da njegova ekipa ima veliki motiv pošto je od Liverpula pretrpela jedini poraz u Premijer ligi ove sezone.

Fudbaleri Mančester sitija igraju u sredu od 20.45 na gostujućem terenu protiv Liverpula, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

"Siguran sam da će ove dve utakmice biti veoma uzbudljive. Biće atraktivne i na visokom nivou. Liverpul je jedina ekipa koja je uspela da nas pobedi u Premijer ligi, ali znamo zbog čega se to dogodilo. Povratak na 'Enfild' će za nas biti veliki motiv", rekao je Gindoan, preneli su britanski mediji.

Liverpul je jedina ekipa koja je pobedila Siti u Premijer ligi, u januaru na Enfildu bilo je 4:3.

"Srećan sam što igram u ekipi koja može da se plasira u finale Lige šampiona. Možda to može da mi nadoknadi poraz iz finala 2013. godine (sa Borusijom Dortmund). To bi bio najbolji osećaj", naveo je Gindoan.

Gindoan je igrao četiri godine u Borusiji, sa kojom je 2013. godine izgubio u finalu Lige šampiona od Bajerna iz Minhena sa 1:2. Trener Borusije tada je bio Jirgen Klop, koji sada predvodi Liverpul. Gindoan je rekao da je Klop mnogo uticao na njegovu karijeru.

"Došao sam u Dortmund iz relativno malog kluba (Nirnberg) i mučio sam se u prvih šest meseci. Bio sam pomalo stidljiv, nisam bio dovoljno hrabar za neke stvari, ali sam uspeo da napredujem. Nije bilo lako, sedeo sam na tribinama i na rezervnoj klupi. Bilo je teško, ali sam mnogo naučio. Jirgen je u tome odigrao važnu ulogu. Bilo je sjajno sa Jirgenom, osećam da smo duboko povezani", rekao je Gindoan.

On je dodao da se dopisivao sa Klopom posle žreba za Ligu šampiona.

"Napisao sam mu: 'Vidimo se uskoro' i poslao sam mu smajlija, a on je odgovorio smajlijem. Mislim da smo obojica bili zadovoljni žrebom", rekao je igrač Sitija.

U drugom četvrtfinalu u sredu od 20.45 igraju Barselona i Roma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve