Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2018.

16:50

Magija i nokaut Ronalda za polufinale, veliki korak i Bajerna!

Fudbaleri Real Madrida maltene su prošli u polufinale, dok je Bajern napravio veliki korak već u prvim utakmicama u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Magija i nokaut Ronalda za polufinale, veliki korak i Bajerna!
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Aktuelni šampion je sa 3:0 deklasirao Juventus u gostima i, uprkos tome što je u pitanju bila repriza prošlogodišnjeg finala, najviše zahvaljujući maestralnom Kristijanu Ronaldu može da razmišlja o potencijalnom rivalu na žrebu.

U Sevilji je domaćin poveo, ali je gigant iz Bavarske uspeo da preokrene i dođe do velikog trijumfa rezultatom 2:1.

‘Kraljevski’ klub nije mogao da zamisli bolji početak utakmice – već u trećem minutu Ronaldo je postigao osmi gol protiv Juventusa. Isko se izborio za prostor na levoj strani, zavrnuo povratnu na peterac, gde je Portugalac pobegao čuvarima i ponovo savladao Bufona.

Od tog trenutka ‘Stara dama’ je preuzela loptu, ali sve do 20. minuta nije bilo šansi, kada je Kejlor Navas fantastičnim refleksima spasao svoj tim. Nešto kasnije je Toni Kros zatresao prečku sa 25 metara, da bi posle promašaja Kjelinija ostalo 0:1 na poluvremenu.

Drugo poluvreme nije bilo previše uzbudljivo, iako se igralo u visokom ritmu, ali se onda dogodio 63. minutu i jedan od najlepših golova u istoriji takmičenja. Posle greške odbrane Juventusa i duge akcije, lopta je stigla do Danija Karvahala, on je centrirao na peterac, odakle Ronaldo hvata nestvarne makazice i ostavlja ceo Torino u čudu.

Italijanski klub je bio šokiran, dva minuta kasnije je Dibala neoprezno startovao i dobio drugi žuti karton, da bi u 72. minutu Marselo overio trijumf, a verovatno i prolaz Reala.

Live blog utakmice Juventus – Real Madrid možete pogledati OVDE.

U drugoj utakmici dana Bavarci su bili veliki favoriti, ali su tek posle preokreta došli do pobede od 2:1.

Domaćin je bio bolji rival u prvih pola sata, iako je Bajern pre početka susreta važio za velikog favorita. Sevilja je bila ta koja je imala kontrolu, a u 20. minutu se Pablo Sarabija obrukao jer je promašio otvoren gol sa sedam-osam metara.

Ipak, nešto više od desetak minuta kasnije se iskupio – odlično se ubacio iza leđa odbrani, prihvatio loptu sa suprotne strane i poslao je iza Ulriha.

‘Ramon Sančes Pishuan’ je eksplodirao, ali je utihnuo nekoliko minuta kasnije. Akciju po levoj strani poveo je Rodriges, a nastavio Riberi. Francuz je želeo da ubaci u kazneni prostor, lopta je na putu zakačila Hesusa Navasa dovoljno da prevari golmana Soriju i završi u mreži – 1:1 na poluvremenu.

Kao što je moglo da se pretpostavi, nemački prvak je mnogo ofanzivnije otvorio drugi deo igre, pa je malo falilo Riberiju da preokrene. Ono što nije uspeo on, jeste Tijago Alkantara u 68. minutu, baš na centaršut Francuza. Ponovo su golu kumovali igrači Sevilje koji su kačili loptu i prednost je prešla na stranu gostiju.

Oni su spustili tempo u sledećih 15-ak minuta, potom je veliku šansu promašio Levandovski, ali će i pored toga Bajern zadovoljno sačekati drugu utakmicu.

U sredu su na programu preostala dva duela, Barselona će biti domaćin Romi, a Liverpul i Mančester siti igraće engleski derbi na ‘Enfildu’.

Revanši su na programu sledeće nedelje.

Live blog utakmice Sevilja – Bajern Minhen možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

366 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve