Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2018.

12:27

Radnički: Ilija Stolica mrzi srpski fudbal

Niški Radnički saopštio je da je narušio dobre odnose sa Vojvodinom zbog njenog trenera Ilije Stolice – za koga je navedeno da "mrzi srpski fudbal".

Izvor:

Autor:

Radnički: Ilija Stolica mrzi srpski fudbal
StarSport

Sa Čaira smatraju i da Stolica e može da prihvati poraz od boljih i da ima "poseban vid animoziteta" prema niškom klubu.

"FK Radnički je imao i više nego dobre odnose sa Vojvodinom, koji su sada očigledno narušeni dolaskom trenera Ilije Stolice u novosadski klub. Isto to se već desilo i kada je gospodin Stolica bio šef stručnog štaba Voždovca. Osim Radničkog, gospodin Stolica je do sada u više navrata u medijima 'targetirao' i optuživao i Crvenu zvezdu, koja je, kao i Radnički, u vrhu tabele Superlige Srbije", navodi se u saopštenju Radničkog.

Radnički je naveo da Stolica napada svaki klub koji se nalazi u vrhu tabele.

"To pokazuje da on generalno mrzi srpski fudbal za koji je rekao da je u blatu, a on konstantnim napadima na one koji igraju bolji i kvalitetniji fudbal od njegovog tima, njih neargumentovano valja po tom blatu. Očigledno je da on ne može da prihvati poraz od boljih, a ima i neki poseban vid ličnog animoziteta prema Radničkom iz Niša", piše u saopštenju.

Vojvodina je u nedelju izrazila nezadovoljstvo suđenjem Bojana Nikolića na utakmici u Nišu, koja je u subotu završena remijem 1:1, navevši da je "brutalno i namerno oštećena" i da "svi znaju i svi ćute o nameštanju utakmica". Istovremeno, Stolica je nezadovoljan suđenjem napustio klupu u toku utakmice, kada je njegova ekipa ostala sa desetoricom igrača.

Radnički je naveo da je to saopštenje, u kome se "na najgori način iznosi niz optužbi na niški klub" kreirao Stolica.

"Saopštenje je takvog nivoa da je Radničkom ispod časti da ga komentariše".

Radnički je saopštio da veruje u sudijsku organizaciju i fudbalske organe Srbije "i da će srpski fudbal biti unapređen u svakom smislu".

"U svakom slučaju Radnički želi da na konstruktivan način doprinese razvoju srpskog fudbala, a ne da ga kao neki neargumentovano napadamo jer nam to tako trenutno odgovara", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve