Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2018.

23:00

Liga 1: Depaj drži Lion u trci za Ligu šampiona

Fudbaleri Liona pobedili su Tuluz sa 2:0, u 31. kolu Lige 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Liga 1: Depaj drži Lion u trci za Ligu šampiona
Getty Images

Domaći fudbaleri ovim trijumfom ostali su u trci za plasman u Ligu šampion, pošto sada zaostaju samo dva boda za Marsejom i šest za Monakom.

Lion je do pobede pogurao Memfis Depaj koji je golove postizao u 23. i 43. minutu.

Sa druge strane, Tuluz se bori za opstanak u Ligi 1. Na ovom gostovanju pretrpeli su 15. poraz i imaju samo bod više od Troe.

U francuskom šampionatu u gornjem delu tabele sve je rešeno – PSŽ je 99 odsto šampion, a Monako, Marsej i Lion će ići u Evropu. Međutim kada se radi o borbi za ostanak, stvari su mnogo zanimljivije.

Važnu pobedu ostvario je Amijen koji je sa 1:0 pobedio na gostovanju Lil i tim trijumfom sada imaju četiri boda više prvog tima ispod crte. Sa druge strane, Lil bi mogao da ispadne iz lige, pošto se nalaze u zoni ispadanja.

Takođe, ekipa koja se nalazi u zoni ispadanja je Troa koja je pred domaćom publikom poražena od Nice sa 2:0. Njima na rezultat ide remi Strazbura i Meca, kao i poraz Meca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve