Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

20:30

Argentina bez Mesija ponižena u Madridu sa 6:1

Fudbaleri Španije potpuno su nadigrali Argentinu sa 6:1 u prijateljskom meču odigranom u Madridu na stadionu Vanda Metropolitano.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Argentina bez Mesija ponižena u Madridu sa 6:1
Tanjug / AP Photo/Francisco Seco

U poslednjoj utakmici dana, nekadašnji šampion sveta u fudbalu je bez Lionela Mesija izgledao kao topovsko meso za "Crvenu furiju", a Isko je dao tri gola "Gaučosima".

Dijego Kosta je na ranjivost Argentine ukazao već u 12. minutu kada se dobro ubacio u sredinu, posle dodavanja Asencija i dao gol za 1:0.

Petnaest minuta kasnije Isko praktično zaboravljen u srcu kaznenog prostora daje svoj prvi gol. Asensio je još jednom bio asistent sa boka i po zemlji.

Otamendi posle kornera u 39. minutu uspeva da smanji na 2:1 i tim rezultatom se otišlo na poluvreme. Isko u 52. minutu daje treći gol posle dodavanja Aspasa, a još jednom je sredina kaznenog prostora ostala nepokrivena u odbrani.

Samo tri minuta kasnije Alkantara povećava na 4:1, u 73. minutu se posle ispucavanja Davida De Hee iz prve u strelce upisuje i Aspas, da bi već u 74. minutu Isko trećim golom posle presečene lopte i velikog kiksa Otamendija stavio tačku na ovaj meč i katastrofu koju će Argentina teško da zaboravi.

U utorak je odigran ukupno 21 meč a sve rezultate i njihove promene možete pročitati u nastavku.

TOK MEČEVA:

- U mečevima koji su već počeli ranije Rusija je poražena od Francuske 1:3. Dvostruki strrelac za Francuze bio je supertalentovani Kilijan Mbape, upisao se i Pol Pogba iz slobodnog udarca, a jedini gol za Ruse je postigao Fjodor Smolov.

- Tunis je poveo protiv Kostarike u 36. minutu sa 1:0. Protivnik Srbije na Mundijalu je kapitulirao posle udarca Hazrija. Švajcarska razbija Panamu 6:0, a Crna Gora gubi od Turske 1:2.

-Grčka vodi protiv Egipta sa 1:0 golom Karelisa. Za Egipćane na ovom meču ne igra Mohamed Salah. Obala Slonovače je u finišu prvog dela igre duplirala prednost nad Moldavijom 2:0.

- Švajcarska
je završila posao sa Panamom. Ekipa koja igra sa Srbijom u grupi je "razbila" Panamu sa 6:0. Džemaili u 22, Džaka u 31, Embolo u 33, te Zuber u 39, Drmić deset minuta kasnije i Fraj u 68. do vrha su napunili mrežu "Kanaldžija".

- Slovenci od 36. minuta gube od Belorusa sa 1:0. Crnogorci su poravnali rezultat protiv Turaka 2:2 u nadoknadi vremena golom Mugoše. Prvi gol je postigao Mirko Ivanić, jesenja želja Crvene zvezde. Ovim rezultatom se i završio meč.

- Belgija vodi od 14. minuta sa 1:0 protiv Saudijske Arabije. Precizan je bio Lukaku.

- Napadaju i Brazilci i Nemci, ujednačene su snage na terenu u prvih pola sata igre. Vilijan igra dobro, Gabrijel Žesus se spetljao pa nije bolje uposlio Paulinja. Nemci su 29. minutu imali priliku, Centrirao je Gorecka, lopta je došla do Marija Gomesa ali Gomes nije uspeo da pogodi mrežu.

- Marokanci su poveli protiv Uzbekistana sa 1:0, Austrija je duplirala prednost nad Luksemburgom 2:0, Škoti vode protiv Mađara 1:0, a Poljaci imaju prednost nad Južnom Korejom 1:0.

-
Drugi gol Lukakua, Belgija povela 2:0 u 40. minutu.

- Gabrijel Žesus u fantastičnoj prilici u 36 minutu! Trčao je kroz sredinu, sjajno izbacio dvojicu čuvara iz igre i šutirao preko gola!

- GOOOOOOOOOL! Žesus se ispravio i postigao gol glavom za 1:0. Trap nije dobro reagovao, lopta mu je prošla kroz ruke tek da uđe u mrežu i Brazil od 38. minuta vodi.

- GOOOOOOOL! Džejmi Vardi dovodi Englesku u vođstvo nad Italijom u 26. minutu.

- Irci su pobedili Rumune sa 2:1, Bosanci su završili bez golova sa Senegalom, a Grci su pobedili Egipćane sa 1:0. Škoti su istim rezultatom dobili Mađare, a Obala Slonovače je pobedila Moldaviju sa 2:1. Danska i Čile su završili 0:0, a Austrija vodi sa 3:0.

- Tunis
je pobedio Kostariku 1:0.

- GOOOOOOOL! Španija vodi protiv Argentine od 12. minuta. Marko Asensio je briljantnim dodavanjem kroz sredinu uposlio Dijega Kostu a ovaj sa desetak metara lako savladao golmana "Gaučosa".

- GOOOOOOOL! Furija vodi 2:0, Isko strelac u 26. minutu!

- Poljaci vode protiv Južne Koreje 2:0, Maroko je u međuvremenu poveo sa 2:0

- Odlična šansa za Paulinja, Trap brani! Odmah zatim se lopta odbila do Vilijana, ali je Trap još jednom morao da reaguje. Brazil je u 56. minutu opasno pretio.

- Rumuni su poveli protiv Švedske sa 1:0, a Slovenci su izgubili od Belorusa sa 2:0. Slovence je dotukao Saroka golom u 94. minutu.

GOOOOOOOOL! Otamendi je bio na pravom mestu posle kornera koji je izveo Banega i pogodio je glavom za 1:2.

- Vagner je bio u sjajnoj šansi u 74. minutu, ali dobar centaršut sa desne strane nije pretvorio u gol jer je zamalo ostao kratak.

- Belgija završava posao protiv Saudijske Arabije, a Miši Batšuaji i Kevin De Brejne su za dva minuta, u 77. i 78. potpuno ubili nade Saudijske Arabije da se vrati u meč - 4:0.

- Poljska
je za dva minuta prokockala 2:0 u meču sa Južnom Korejom. Levandovski u 32, Grosicki u 45. za Poljake, ali Li Čang Min i Hi Čan Hvang za Koreju u 85. i 87. minutu.

- Poljaci dolaze do vođstva u nadoknadi vremena! Zjelinski vraća rezultat u korist crveno-belih 3:2.

- KRAJ Brazil je pobedio Nemačku sa 1:0. Jedinu pravu šansu za Nemce je u nadoknadi vremena imao Julijan Draksler koji je tukao snažno sa dvadesetak metara, ali je Alison odbranio.

- GOOOOOOOOL! Isko pogađa za 3:1 za Španiju u 52. minutu. Vezista Reala precizan posle dodavanja Aspasa.

- GOOOOOOOOL! Alkantara se upisuje u strelce posle kontre Španaca u kojoj se najbolje snašao i pogodio za 4:1 u 55 minutu.

- GOOOOOOOOOL! Italija sa bele tačke poravnava u finišu susreta sa Engleskom na 1:1 u 87. minutu. Insinje je bio precizan.

- Englezi nisu uspeli do kraja da sačuvaju prednost, sudija je proverio snimak uz pomoć VAR i dosudio penal kojim je Italija došla do remija 1:1. Englezi su primili gol posle pet mečeva, a neporaženi su u poslednjih osam utakmica. Italijanima ovaj meč može da posluži kao uteha posle ispadanja u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji od Švedske.

- Australija i Kolumbija su završile meč bez golova, Rumunija je sačuvala 1:0 protiv Švedske do kraja.

- GOOOOOOOOOL! Aspas koristi dugu lotpu De Hee za 5:1 u 74. minutu, odbrana Argentine je potpuno raštimovana.

- GOOOOOOOOOL! Veliki kiks Otamendija! Neoprezno šutnutu loptu je presekao Isko, prosledio je do Aspasa, a ovaj je potom vratio Isku za 6:1 u 75. minutu.

- Završena je i poslednja prijateljska utakmica večeri, Argentina nije uspela da ublaži težak poraz od Španije bez Lionela Mesija na terenu pa je do kraja ostalo 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve