Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

16:06

Zola: Italija nema talente, izostanak sa Mundijala je realnost

Legendarni italijanski fudbaler Đanfranko Zola zabrinut je za budućnost "Azura" jer smatra da Italija nema dovoljno mladih i talentovanih igrača.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zola: Italija nema talente, izostanak sa Mundijala je realnost
Getty images

Bivši napadač Čelsija zato ističe da je realnost to što je Italija, porazom u baražu od Švedske, ostala bez plasmana na Mundijal posle šest decenija.

"Ne bih voleo da gubimo vreme sa onim što je bilo, moramo da radimo i gledamo napred. Vreme je za novu gradnju, da se postave temelji i vratimo naš fudbal na visok nivo. Sve ostalo nema smisla", rekao je Zola za Gazetu delo Sport.

Zola je izneo i mišljenje da Italija trenutno nema fudbalera velike vrednosti, kao što je ranije bio slučaj.

"Zašto više ne pravimo šampione? Samo su Insinje i Verdi u reprezentaciji od mlađih. Zašto? Odgovor je jasan, zato što nema talenata. Osnova svega su omladinske i amaterske selekcije, a tu sada ne postoji koncept napredovanja. Omladinske ekipe su pune stranaca jer je važan samo rezultat", rekao je Zola i poručio da je po tome čak i Engleska, gde se vrti veliki novac, ispred Italije.

Zola je kao pravi primer razvoja i rada u fudbalu naveo je Nemačku, kojoj se isplatilo sve osvajanjem titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve