Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

14:28

Australija: Bojkot Mundijala bi mogao da bude naredni korak

Fudbalska reprezentacija Australije mogla bi da propusti Svetsko prvenstvo u Rusiji, zbog skanadala u Londonu u kojem je otrovan dvostruki ruski špijun.

Izvor: B92

Autor:B92

Australija: Bojkot Mundijala bi mogao da bude naredni korak
Photo by Daniel Kalisz/Getty Images

Ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop rekla je da bi bojkot Svetskog prvenstva mogao da bude jedan od narednih korak.

Ranije u toku dana saopšteno je da će Australija, iz solidarnosti prema Velikoj Britaniji, proterati ruske diplomate zbog trovanja ruskog špijuna u Londonu.

Oni su se tako pridružili brojnim zemljama u Evropi, kao i Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama koje su proterale ruske diplomate.

"Postoji čitav niz opcija daljeg delovanja, a Svetsko prvenstvo tu spada", rekla je Bišop.

Nešto slično rekao je i sekretar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson, koji je takođe bojkot Mundijala uvrstio kao opciju.

Oglasio se i premijer Australije Malkolm Ternbul, koji je rekao da "ukoliko ništa ne bi uradili, da bi to samo podstaklo dalje napore da se naruši red koji se zasniva na međunarodnim pravilima".

Iz solidarnosti prema Velikoj Britaniji, Mundijal u Rusiji moglo bi da bojkotuje šest zemalja među kojima su pomenuta Australija, Poljska, Island, Danska, Švedska i Japan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve