Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2018.

19:27

"Dovoljno smo inteligentni da se uklopimo u novi sistem"

Srpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Dušan Basta pozvali su na strpljenje zbog novog sistema selektora Mladena Krstajića.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Njih dvojica su izrazili uverenje da će se ekipa lako adaptirati.

"Imamo novi sistem, drugačije zahteve i treba tome da se prilagođavamo, zato i služe ovakve utakmice. Mislim da smo dovoljno intelegentni, upoznati smo sa onim što se traži od nas i siguran sam da ćemo se lako adaptirati na neke stvari. I Maroko i Nigerija nam služe da se uigramo za ono što najvažnije, a to su mečevi na Svetskom prvenstvu", rekao je Tadić, a prenosi sajt FSS.

Vezista Sautemptona podsetio je da su Maroko i Nigerija, koja je pre nekoliko dana pobedila Poljsku, dobre selekcije i učesnice Mundijala.

"Nigerija ima dosta dobrih igrača, očekuje nas veoma teška utakmica, fizički jako zahtevna. Imaju igrače u Lesteru, Čelsiju, fizički su dominantni, brzi i snažni. Na nama je da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo dobro da se pripremimo i sve da izgleda bolje nego protiv Maroka".

Povratnik u nacionalni tim Dušan Basta ističe da mu je drago što je protiv Maroka ponovo zaigrao u dresu reprezentacije.

"Drago mi što sam ponovo tu za moju zemlju sa mojim drugarima. I odmah da kažem da je ambijent odličan, dobro se radi i dobra je atmosfera. Oseća se pozitivna energija pred Svetsko prvenstvo i svi su naravno srećni, jer nije mala stvar izboriti sam plasman na najveće fudbalske takmičenje".

Basta, kao i selektor Krstajić, naglašava da je rezultat jako važan u prijateljskom susretu sa Nigerijom.

"Krivo nam je što nismo odigrali barem nerešeno protiv Maroka. Utakmica nam je poslužila da vidimo dobre i loše stvari koje smo radili. Promenili smo sistem igre, treba i malo vremena da sve to "legne", a bez obzira na poraz bilo je i dosta dobrih stvari u igri. Uglavnom, izvukli smo pouke i idemo dalje", zaključio je Basta, uz konstataciju da je Nigerija jači protivnik od Maroka.

Prijateljska utakmica između Srbije i Nigerije na programu je u utorak od 21 sat po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve