Nova vest
Fudbal

Subota, 24.03.2018.

20:45

Italija uskoro dobija selektora, Di Bjađo glavni kandidat

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije biće poznat do 20. maja, a to će verovatno biti trenutni vršilac dužnosti Luiđi di Bjađo.

Izvor: B92

Autor:B92

Italija uskoro dobija selektora, Di Bjađo glavni kandidat
Photo by Christian Hofer/Getty Images

"Imenovaćemo novog selektora 20. maja. Ako budemo mogli da nađemo nekoga boljeg od Di Bjađa, a takvih nema mnogo, onda ćemo to i da uradimo", rekao je jedan od čelnika Fudbalskog saveza Italije Alesandro Kostakurta na konferenciji za novinare.

Italija je bez selektora od kada je Đampjero Ventura dobio otkaz jer nije odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Rusiju porazom u novembru u baražu od Švedske.

Di Bjađo, selektor mlade reprezentacije Italije, postavljen je kao privremeno rešenje za prijateljsku utakmicu sa Argentinom, koja je izgubljena rezultatom 2:0 u petak, kao i duel sa Engleskom u utorak.

"Di Bjađo je trener koji napreduje iz godine u godinu. Izvesno je da će, ako ne bude postao selektor, biti u stručnom štabu. Veoma je talentovan", kazao je Kostakurta, uz konstatacija da Italija ne bi pobedila Argentinu i da su selektori Žoze Morinjo ili Pep Gvardiola.

Mediji kao kandidate za mesto selektora Italije navode Antonija Kontea, Karla Ančelotija, Roberta Mančinija i Klaudija Ranijerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve