Nova vest
Fudbal

Petak, 23.03.2018.

20:00

Bleda Srbija porazom počela pripreme za Mundijal

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Maroka sa 2:1, u prvoj pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: PT

Autor: PT

Bleda Srbija porazom počela pripreme za Mundijal
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Izabranici Mladena Krstajića, kojem je ovo bio zvaničan debi, nisu odigrali meč na očekivanom nivou i Maroko je zahvaljujući dve greške odbrane Srbije došao do dva gola i pobede.

Kod obe situacije Nikola Maksimović loše je reagovao - prvo je napravio penal u 27. minutu, a potom je u 40. ispustio iz vida napadača i Butaib je savladao Dmitrovića.

Pre toga Srbije je uspela da dođe do izjednačenja (37. minut), kada je Ljajić odlično proigrao Tadića, a ovaj desnom nogom savladao Munira.

Srbija je u prvom poluvremenu delovala bledo i bez neke prave zamisli u napadu. To je donekle razumljivo zbog svih novosti u timu, ali i pored toga osećaj je da su mogli mnogo više.

U nastavku meča gledali smo nešto bolju igru naše selekcije. "Orlovi" su izgledali konkretnije, dok se Maroko povukao i čekao je kontranapade.

Prvu priliku u ovom delu igre imao je Aleksandar Mitrović u 57. minutu, kada je Kolorav centrirao, a napadač Fulama malo zakasnio na loptu. Počele su da se ređaju prilike, prvo je u 74. Grujić pokušao glavom, a potom je Kostić u 76. loše šutirao iz dobre sitauacije.

Možda i poslednju pravu šansu Srbija je imala u 77. minutu kada je šut Aleksandra Mitrovića izblokiran. Do kraja meča naši su napadali, ali su uglavnom svi ataci bili jalovi i Maroko se odbranio.

Srbija je tako porazom krenula u pripreme za Svetsko prvenstvo, na kojem će nastupati od 14. juna do 15. jula. Da podsetimo, ekipa Mladena Krstajića nalazi se u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

"Orlovi" naredni pripremni meč igraju za četiri dana u Londonu protiv Nigerije.

II poluvreme:

KRAJ Fudbaleri Srbije poraženi su od Maroka sa 2:1 u prvom pripremnom meču za Mundijal u Rusiji.

90+3 Kao da je ovo bio poslednji pokušaj "Orlova". Centrirao je Milivojević, ali niko u odbrani Maroka nije uspeo dobro da zahvati loptu.

90+1 Četiri minuta igraće se utakmica u Torinu. Srbija pokušava u završnici da dođe do gola koji bi joj doneo izjednačenje.

85' Pokušala je Srbija posle prekida. Slobodan udarac izveo je Milivojević, međutim štoper Maroka je odlično reagovao.

77' Samo minut kasnije Aleksandar Mitrović našao se u dobroj situaciji, ali je njegov pokušaj izblokiran.

76' Srbija ponovo dolazi do prilike. Lopta je došla do Kostića koji je loše šutirao levom nogom i golman je lako odbranio njegov šut.

74' Dobra prilika za naše igrače. Posle kornera lopta je došla do Grujića, koji je odlično skočio u kaznenom prostoru protivnika, ali je njegov pokušaj završio malo pored leve stative.

72' Mogao je Maroko da ima veliku šansu, ali se Zijeh spetljao i Maksimović je uspeo da izbaci loptu u korner.

67' Nemanja Matić koji nije odigrao najbolji meč izašao je iz igre, a zamenio ga je Marko Grujić. Bledo izgleda Srbija i u drugom poluvremenu.

65' Umrtvio se dosta ritam utakmice. Igra se na sredini terena, ali "Orlovi" ne mogu da stvore izglednu priliku. Maroko igra dobro u zadnjoj liniji.

57' Adem Ljajić poslao je dobru loptu ka Kolarovu koji je iz prve centrirao ka Mitroviću, ali srpski igrač nije uspeo da zahvati dobro loptu i Munir je sprečio izjednačenje. Mitrović je izvukao najviše iz ovog centaršuta.

53' Slabo su "Orlovi" otvorili drugo poluvreme, ali ni Maroko ne igra ništa bolje. Busufa je probao sa nekih 20-tak metara, ali je njegov šut završio daleko od desne stative.

46' Počelo je drugo poluvreme. Naši igrači nalaze se u napadu. Od promena na terenu je Luka MIlivojevića, a nema Živkovića.

I poluvreme:

POLUVREME Posle prvih 45 minuta igre Srbija gubi od Maroka sa 2:1. U momentima naša igra izgledala je dobro, ali u većini "Orlovi" nisu bili na potrebnom nivou.

40' GOL, Maroko posle samo tri minuta dolazi do vođstva. Maksimović je zaspao u odbrani, Zijeh je to iskoristio i odlično progirao Butaiba koji je lako savladao Dmitrovića.

37' GOOOOOL, Dušan Tadić izjednačio je na 1:1! Nije se činilo da će Srbija imati priliku, ali je Ljajić odlično proigrao Tadića, koji je slabijom desnom nogom savladao Munira.

36' Maroko igra izuzetno dobro, dok naši fudbaleri dosta greše... Mitrović je poslao dobru loptu ka Tadiću, ali se ovaj u šesnaestercu zbunio i izgubio loptu.

32' Mogla je Srbija da ima dobru priliku, ali je Živković poslao loš pâs ka Ljajiću i Mitroviću. Propala je dobra prilika za naše igrače.

28' GOL, Maroko je poveo iz penala! Nemanja Maksimović srušio je Amrabata, posle čega je sudija pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Zijeh, posle čega je lako savladao Dmitrovića.

23' Kolarov pokušao je iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj lako odbranio Munir.

20' Duško Tošić našao se u solidnoj šansi, nakon kornera. Štoper Bešiktaša dobro je skočio, međutim njegov pokušaj otišao je iznad prečke.

17' "Orlovi" ne izgledaju baš najboljen na terenu. Nema nikakvih ideja, niti akcija i vidi se ovaj tim na terenu nije mnogo uigran.

11' Nakon početne inicijative koju je imala Srbija, sada je Maroko dosta opasniji po gol Dmitrovića. Igra se većinom na našoj polovini.

8' Nemanja Maksimović nije bio oprezan u svom kaznenom prostoru. Rizikovao je i umalo da izgubi loptu, a spasao ga je Tošić koji je loptu izbio u korner.

2' Prva prilika za Srbiju. Tadić je centrirao iz slobodnog udarca, štoper Maroka je promašio loptu, međutim ni Tošić nije došao do nje.

1' Prvi napad na utakmici ima reprezentacija Srbije. Živoković je pokušao da progira Kostića, ali njegova lopta nije prošla. Usledio je korner koji je izveo Ljajić, ali je odbrana Maroka odlično reagovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve