Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.03.2018.

15:42

Grujić: Sa Kardifom u PL, pa na leto pripreme sa Liverpulom

Marko Grujić očekuje da sa Kardifom izbori plasman u Premijer ligu, pa da se na leto vrati u matični klub Liverpul.

Izvor: AK

Autor: AK

Grujić: Sa Kardifom u PL, pa na leto pripreme sa Liverpulom
Foto: Getty images

Velšani su drugi u Čempionšipu, na poziciji koja vodi direktno u elitni rang, devet utakmica pre kraja sezone.

"U Kardifu nije posebno veliki pritisak da se mora ući, ali smo u sjajnoj poziciji, jer imamo sedam bodova više od prvog pratioca Fulama, i utakmicu manje. Kada bih rekao da je kvalitet lige isti kao u PL, slagao bih. Možda po fizičkom aspektu, duelima i skokovima možda je na višem nivou, ali kvalitet nije", rekao je Grujić novinarima u Staroj Pazovi na pripremama reprezentacije.

Kardif je u sjajnoj poziciji da izbori direktnu promociju, jer ima dobru prednost u odnosu na Fulam naših Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića, kao i na Aston Vilu.

"Biće neizvesnog do samog kraja. Čempionšip se završava nešto ranije nego Premijer liga, tako da će biti i zgusnust raspored, igraće se na svaka tri dana. Aston Vila i Fulam igraju možda i jedan od najlepših fudbala. Mitar (Aleksandar Mitrović, prim. aut) nastavlja da postiže golove i neka tako nastavi, ali da im odbrana malo kiksne kao sad za vikend. To bi bilo idealno i za reprezentaciju i za nas. Samo da uđemo u ligu", našalo se srpski reprezentativac.

Grujić je zimus stigao u Vels na pozajmicu iz Liverpula i odmah postao prvotimac.

"Zadovoljan sam. Čim sam došao u klub, nisam odigrao ni dva treninga i odmah sam dobio priliku da igram. Najbitnija mi je minutaža, dobio sam poverenje stručnog štaba. Mislim da sam pogodio što se tiče pozajmice", kaže Grujić

Na leto očekuje da se priključi pripremama Liverpula.

"Nisam direktno u konkurenciji sa Jirgenom Klopom. Drugačije je malo tamo, nije posao menadžera da priča sa svim igračima na pozajmici. Ima mnogo ljudi zaduženih za to, a posebno je dobro što sam ostao u Čempionšipu, jer sam na vidokrugu. Kad se završi sezona, idem na pripreme Liverpula. Bićemo obavešteni o svemu", zaključio je vezista Kardifa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve