Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2018.

12:55

Novi "blickrig" Partizana za četvrtu uzastopnu pobedu

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik sa 2:0 na svom stadionu, u prvoj nedeljnoj utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi
Foto: FK Partizan

Partizan je odigrao prvu prolećnu utakmicu pred navijačima u Humskoj, a kao u prethodna dva susreta ekspresnim golovima je prelomio susret.

Prvo je Marko Jevtović bio siguran sa bele tačke, da bi Nemanja G. Miletić nešto više od 120 sekundi potvrdio trijumf, baš kao protiv Čukaričkog i Javora.

Ovim trijumfom aktuelni šampion smanjio je zaostatak za prvoplasiranom Crvenom zvezdom na devet bodova, ali ima utakmicu više, dok je Radnik ostao na 11. mestu sa 33 boda.

Posle prvih 45 minuta u kojima nije viđeno apsolutno ništa, drugo poluvreme počelo je velikom prilikom za Ožegovića, koji je glavom promašio gotovo prazan gol i stativa je spasla Radnik. Napadač ’crno-belih’ je prokockao još nekoliko dobrih situacija, da bi u 63. minutu Partizan poveo iz penala.

Prethodno je mladi Đerlek lepo iskoristio nalet rivala i iskusno se postavio da bude fauliran, a siguran izvođač bio je Marko Jevtović.

Baš kao u prethodne dve utakmice, izabranici Miroslava Đukića su u veoma kratkom vremenskom periodu rešili pitanje pobednika – ovoga puta strelac je bio Nemanja Miletić. Danilo Pantić je centrirao sa desnog boka, odbrana Radnika kratko izbila loptu na koju je naleteo levi bek i rutinski pogodio suprotni ugao za 2:0.

Nedugo zatim Pantelić je zamalo promašio sa nekih 11-12 metara i domaćin je uspeo da sačuva prednost do kraja susreta.

U drugom poluvremenu je kod gostiju zaigrao Milan Purović, dok je Đukić dao šansu debitantu Vakulku i oporavljenom Sejdubi Sumi.

Sada u srpskom šampionatu sledi pauza zbog obaveza reprezentacija, pa će se ekipe vratiti 31. marta – Partizan gostuje u Bačkoj Palanci, dok Radnik dočekuje Javor Matis.

Tok meča:

90’ Kraj utakmice – Partizan je ostvario novi trijumf, sada protiv Radnika sa 2:0.

83’ Poslednja izmena i u redovima Partzana – kraj utakmice za Tavambu, Jovanović dobio priliku u finišu.

78’ Još jedna izmena, sada Đukić reaguje i umesto Ožegovića ubacuje Sejdubu Sumu.

77’ Odličan pokušaj Igora Zlatanovića iz slobodnog udarca sa više od 25 metara. Morao je Vladimir Stojković da se opruži kako izbacio loptu u korner.

74’ Simo Krunić vrši poslednju izmenu – Đorđević je ušao umesto Radovića.

71’ Kapiten Saša Ilić napušta teren, a menja ga debitant Juri Vakulko.

68’ Dobra prilika za Radnik! Lopta je došla do Pantelića koji je imao dosta prostora na nekih 10-11 metara. Snažno je gađao bliži ugao, malo pored stative.

66’ Novi "blickrig" Partizana! Samo tri minuta posle prvog, domaćin je postigao drugi gol – Pantić je centrirao, odbrana Radnika kratko izbila loptu na koju je naleteo Nemanja G. Miletić i rutinski pogodio suprotni ugao za 2:0.

63’ Penal za Partizan! Posle centaršuta, povratne Tavambe i šuta Ilića, lopta se odbila do Đerleka. Mladi vezista je video da se Radović zaleteo, postavio se između lopte i sačekao da ga rival udari. Sudija Brdar je odmah pokazao na belu tačku, a sigurni izvođač najstrože kazne bio je Jevtović – 1:0.

61’ Opet dobra situacija pred golom gostiju i po ko zna koji put Ožegović loše reaguje. Sada je kasnio da prosledi loptu do Tavambe, koji je izblokiran.

58’ Dobro poznati Milan Purović ulazi umesto Ristovića.

54’ Ožegović ne može da pogodi loptu! Dva puta u nekoliko sekundi napadač ’crno-belih’ pokušao je da šutira levom nogom, ali je oba puta promašio čitavu loptu. Drugi put se našao u izuzetnoj šansi pošto mu je Cucin odlično spustio loptu i dobra situacija je propala. U nastavku opet pokušava Pantić sa distance i još jednom preko gola.

52’ Posle pokušaja Ožegovića da probije lopta dolazi do Pantića, on snažno šutira levom nogom, daleko iznad prečke.

47’ Velika šansa za Partizan – stativa! Odmah su krenuli ’crno-beli’ i Đerlek je sjajnim dodavanjem proigrao Tavambu. Kamerunac je idealno centrirao na drugu stativu gde je bio usamljeni Ožegović ispred poptuno otvorenog gola. Gađao je glavom, ali je pogodio stativu i propala je najbolja šansa za Partizan.

46’ Počelo je drugo poluvreme.

45+2’ Kraj prvog poluvremena – bez golova u Humskoj u duelu Partizana i Radnika.

45’ Prinudna izmena u Radniku, umesto Ivanovića ulazi Žakula.

44’ Dobra prilika za Partizan – pošto je Ožegović maltene doneo loptu do Đerleka na desnoj strani, ovaj je lepim centaršutem pogodio Sašu Ilića na penalu. Usamljeni kapiten se spremao da uhvati volej, kada se stvorio Tavamba i skinuo mu loptu sa noge. Zbog toga je Ilić bio izuzetno besan na Kamerunca, u nastavku akcije je pokušao još jednom, ali je zakasnio sa udarcem.

36’ Odjednom se Ožegović našao usamljen u petercu, ali je prethodno podignuta zastavica.

32’ Kružili su gosti oko kaznenog prostora Vladimira Stojkovića, lopta je došla na desnu stranu odakle je jedan igrač Radnika oštro ubacio na penal, gde se stvorila gužva. Ipak, odbrana ’crno-belih’ je lako otklonila opasnost.

25’ Opao ritam u Humskoj. Potpuno su stali domaći igrači sa napadima, dok je Radniku odgovaralo da se izgra između šesnaesteraca. Bez šuta u okvira gola za sada.

13’ Dobra prilika za Radnik iz slobodnjaka – Jevtović je napravio faul na nekih 18 metara od gola, ali je Ristović loše šutirao.

9’ Dobar šut Zdjelara – nakon akcije po levom boku, Tavamba je vratio povratnu do Zdjelara koji šutira sa 20-ak metara. Lopta je išla u donji levi ugao, ali je golman Vasiljević bio oprezan.

5’ Već na startu meča pripretio je domaćin i to posle prekida – sa levog boka skraćeni korner izveo je Pantić, dobro centrirao na Ožegovića koji je pokušao glavom, ali preko gola.

1’ Utakmica u Humskoj je počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d