Nova vest
Fudbal

Petak, 16.03.2018.

13:20

LE: CSKA kod "tobdžija", Atletiko u Lisabonu

Favorot za osvajanje Lige Evrope londonski Arsenal igraće u četvrtfinalu takmičenja protiv ruskog CSKA, odlučeno je žrebom u Nionu u petak.

Izvor: AK

Autor: AK

LE: CSKA kod
Foto: Getty images

Najinteresantniji duel mogao bi da bude pirinejski derbi između Atletiko Madrida i Sportinga iz Lisabona.

Rimski Lacio je imao povoljan žreb, sastaće se sa austrijskim Salcburgom, dok je najveće iznenađenje takmičenja nemački Lajpcig izvukao francuski Olimpik Marsej.

Pročitajte još: LŠ: Juve na Real, žreb spojio Engleze

Prve utakmice su na programu 5. aprila, a revanš mečevi 12. Dan kasnije je žreb polufinala koja su na programu 26. aprila i 3. maja.

Finale Lige Evrope za sezonu 2017/2018. je 16. maja u Lionu, a pobednik će izboriti plasman u Ligu šampiona.

* Atletiko i Sporting su imali okršaj u ovom takmičenju u sezoni 2009/2010 u grupnoj fazi, nije bilo golova u Madridu, dok je u Lisabonu bilo 2:2. Španci su te sezone osvojili LE.

* CSKA i Arsenal su se poslednji put sreli pre više od deset godina, u grupnoj fazi u sezoni 2006/2007. "Armejci" su slavili minimalnu pobedu na svom terenu, dok u Londonu nije bilo golova.

* Lacio je na papiru dobio najlakšeg rivala, ali Salcburg je neporažen ove sezone u LE. Poslednji susret imali su u grupnoj fazi u inauguralnoj sezoni takmičenja 2009/2010, Austrijanci su slavili u oba susreta po 2:1.

* Lajpcig i Marsej se sastaju prvi put u istoriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve