Nova vest
Fudbal

Petak, 16.03.2018.

11:30

LŠ: Juve na Real, žreb spojio Engleze

Četvrtfinalnu rundu UEFA Lige šampiona obeležiće duel dva giganta evropskog fudbala, Juventusa i Real Madrida!

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Juve na Real, žreb spojio Engleze
Foto: Getty images

Biće to repriza prošlosezonskog finala. U drugom derbiju faze žreb je spojio jedina dva engleska kluba Liverpul i Mančester siti.

Barselona će igrati sa drugim italijanskim klubom Romom, dok najlakši posao na papiru ima Bajern koji će igrati dvomeč sa Seviljom.

Prve utakmice četvrtfinala igraće se 3. i 4. aprila, a revanš mečevi 10. i 11. Žreb polufinala je 13. aprila, a mečevi 24/25, te 1/2. maja. Finale je 26. maja u Kijevu.

Pročitajte još: LE: CSKA kod "tobdžija", Atletiko u Lisabonu

* Real je prošle godine u finalu LŠ ubedljivo pobedio Juve 4:1 u Kardifu. Međutim, "Stara dama" je dobila poslednja dva dvomeča u nokaut fazi, uključujući polufinale u sezoni 2014/2015.

* Roma i Barsa su se poslednji put sreli u grupoj fazi u sezoni 2015/2016, a Španci su slavili 6:1 na Kamp Nou.

* Liverpul i Siti se nikad nisu međusobno sastali u Evropi, dok u engleskim takmičenjima "redsi" imaju bolji skor 87-45-46. Ove sezone Siti je slavio na Etihadu 5:0, ali je izgubio na Enfildu u januaru 4:3.

* Bajern je apsolutni favorit protiv Sevilje, ali je bio i Mančester junajted. Osim toga, Bavarci su eliminisani svaki put u duelima sa Špancima od 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

315 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d