Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2018.

17:50

LŠ za mlade: Siti na Barsu, Čelsi i Porto

U polufinalu Lige šampiona za mlade igraće Mančester Siti – Barselona i Čelsi – Porto.

Izvor: LN

Autor: LN

LŠ za mlade: Siti na Barsu, Čelsi i Porto
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Polufinalni mečevi na programu su 20. aprila, a biće odigrani u Nionu. Finale je se igra tri dana kasnije na istoj lokaciji.

U prvom četvrtfinalu mlada selekcija Totenhema poražena je na domaćem terenu od portugalskog prvaka Porta 2:0. Meč je praktično rešen u prvom poluvremenu kada je Oliver Skip autogolom doveo goste u prednost, a nedugo zatim na 2:0 povisio napadač Irala, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Istim rezultatom okončan je španski duel između Barselona i Atletika iz Madrida. Uzdanici najpoznatije omladinske škole ’La Masia’ takođe su rešili pitanje pobednika u prvom poluvremenu. U 25. minutu pogodio je Markes Mendes, da bi u 42. posao završio Kolado.

Još jedan duel ekipa iz iste lige u svoju korist rešio je Mančester Siti pobedivši na domaćem terenu, nakon izvođenja jedanesteraca, bio bolji od vršnjaka iz Liverpula, koje vodi Stiven Džerard.

Nakon regularnog toka bilo je 1:1 (3:2 nakon penala), a pogađali su Kurtis Džons za goste i Lukas Enmeka za domaćina. Heroj meča bio je golman Sitija Grimšo, odbranivši čak tri penala.

U poslednjem četvrtfinalu sastali su se juniori dva velikana evropskog fudbala, Real Madrida i Čelsija, a slavili su Englezi 4:2. Madriđani su poveli već u šestom minutu golom Oskara, da bi se, nakon munjevitog preokreta, na poluvreme otišlo sa dva gola prednosti za Čelsi.

Alvares je u 59. minutu smanjio zaostatak, a devet minuta kasnije ekipa iz Londona ostala je sa igračem manje na terenu. Na konačnih 4:2 povisio je Havri St Kler i poslao 'Plavce' u polufinale.

Ovo je peta sezona kako se takmičenje održava, a prošlogodišnji šampion, juniorski tim ekipe Salcburga, neće biti u prilici da odbrani titulu, jer je u osmini finala eliminsan od strane Porta sa 3:1.

Brodarac, jedini srpski predstavnik u nokaut fazi, poražen je u šestanestini finala od Mančester Junajteda rezultatom 2:0, da bi ’Đavole’ u narednoj rundi eliminisao Liverpul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve