Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2018.

15:15

Radonjić tragičar Zvezde u Šapcu, Mačva penalima do polufinala!

Šabačka Mačva napravila je veliko iznenađenje u četvrtini finala Kupa Srbije eliminisavši Crvenu zvezdu posle boljeg izvođenja penala – 0:0 -- penali 5:4!

Izvor:

Autor:

Radonjić tragičar Zvezde u Šapcu, Mačva penalima do polufinala!
Foto: StarSport

Posle gotovo 97 minuta igre na solidno popunjenom stadionu kraj Save, ali i lošem terenu, i ne previše kvalitetne fudbalske predstave, pogodaka nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nijedna od dveju ekipa prethodno nije uspela da stvori stopostotnu šansu, osim po nekoliko opasnih pokušaja sa distance na obe strane, dok je gol krilnog napadača domaćih Nenada Gavrića u 74. minutu poništen zbog, čini se, minimalnog ofsajda.

Izvođači su bili veoma sigurni u prve četiri serije, iako su Milan Borjan i Dušan Puletić po jednom pročitali šuteve rivala, da bi odluka pala na startu pete.

Iako je Puletić odavno 'pao' u jednu stranu, rezervista Nemanja Radonjić šutirao je veoma loše i lopta je završila preko prečke, a veliko slavlje Šapčanima donosi kapiten Filip Pejović rutinskom realizacijom.

Domaći, koji su se ove sezone vratili u društvo najboljih, ponovili su tako uspeh iz 1989. godine, kada su takođe bili učesnici polufinala nacionalnog Kupa.

Zanimljivo je da su sve tri prepreke u ovogodišnjem izdanju preskočili posle šuteva 'sa kreča' – pošto su prethodno na isti način eliminisali Bačku Palanku, odnosno subotički Spartak.

S druge strane, tim Vladana Milojevića, koji je bio oslabljen neigranjem nekoliko standarnih prvotimaca, ni posle dvanaest godina neće biti u prilici da sezonu završi sa duplom krunom.

Isti rivali sastaće se i za četiri dana, na istom stadionu, u okviru Superlige.

Na otvaranju runde, Partizan je u drugom poluvremenu slomio Javor u Ivanjici (2:0), dok su susreti Napredak – Čukarički i Vojvodina – Mladost Lučani na programu od 17 časova.

Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobenika, prema propozicijama takmičenja – izvode se jedanaesterci.

Kraj – Drugi deo igre doneo nam nešto više uzbuđenja nego prvi, ali nedovoljno da vidimo barem jedan pogodak, ni pored skoko sedam minuta nadoknade, pa će drugog učesnika polufinala odlučiti penal serija. Pokušavali su gosti sve do poslednjeg sekunda, ali je Mačva uspešno odbila sve napade.

84' – Upravo je poslednji rezervista imao novu najbolju šansu za goste, ali se ovoga puta Puletić ističe dobrom i pravovremenom paradom.

77' IZMENA – Za razliku od Dragana Aničića, koji je samo jednom menjao, donekle i logično, Milojević koristi i treću izmenu i na teren, umesto Slavoljuba Srnića, šalje Nemanju Radonjića.

74' – Mačva je u potpunosti zaustavila sve pokušaje gostiju iz Beograda, da bi nešto mirniji tempo prekinula sumnjiva situacija na ulasku u poslednjih petnaestak minuta igre. Nenad Gavrić je sjajno skočio i zatresao mrežu bivšeg kluba, ali se čini da je za korak bio bliži Borjanu od čuvara, odnosno da mu je pogodak opravdano poništen.

66' – Novi nalet nervoze videli smo posle faula kod same korner zastavice, pre nego što je Milijaš uputio centaršut. Babić je ušao u verbalnu raspravu posle borbe za poziciju, zbog čega je zaradio žuti karton.

58' – U samo dva napada i isto toliko minuta videli smo dve velike šanse na obe strane. Najpre je Milan Borjan odličnom intervencijom zaustavio opasan šut Obrovca, u bliži ugao iz neposredne blizine, dok je šut usamljenog Milića sa ivice kaznenog prostora otišao preko gola.

51' IZMENA – Prvi problem za Vladana Milojevića javio se u nedugo po nastavku susreta pošto je Filip Stojković, kapiten crveno-belih na ovom meču, pokazao da ne može da nastavi. Na njegovo mesto ušao je Marko Gobeljić, dok je nekoliko minuta kasnije mlađani Ilić ustupio mesto Nenadu Milijašu.

47' – Drugi deo igre počeo je novom gužvom u kazenenom domaćih, na kraju je šutirao Milić, ali nije uspeo da pronađe put lopti ka mreži.

Poluvreme – U preostalih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, ali jeste nervoze i novih oštrih startova, pa je Predrag Jeremić postao novi igrač sa javnom opomenom. U poslednjem minutu prvog dela šansu za gol imao je Stefan Hajdin, kada odbrana Mačve još jednom pravovremeno reaguje.

34' – Malo je nedostajalo da Mačva pobede u 34. minutu i to na spektakularan način. Borjan je izleteo daleko od svog gola i uspeo da interveniše ispred napadača domaćih, ali je odbio loptu samo do Ivana Obrovca. Ovaj odmah gađa prazan gol, sa gotovo pola terena, ali Damijan le Talek u poslednji čas sa gol linije izbacuje loptu preko prečke.

27' – Luka Ilić pada u kaznenom prostoru domaćina, pošto je gurnuo loptu pored dvojice čuvara, ali je to učinio pre kontakta sa štoperima Mačve. Santrač samo odmahuje rukom, ali mu i ne pokazuje žuti karton, dok Aleksandar Pešić već u sledećem napadu, pošto se izborio za prostor na levom roglju peterca, odlčno šutira, a Puletić nogom skreće loptu u korner.

22' – Igralo se poprilično oštro u uvodnih dvadesetak minuta, na obe strane, a sve kao da je inicirao spomenuti potez Adamovića. Ipak, borbena i žustra igra dveju ekipa svakako je obradovala sve na solidno ispunjenom stadionu, kao i one koji meč posmatraju putem televizijskog prenosa.

18' – Posle incijative Zvezde, Mačva uspeva još jednom da zapreti posle centaršuta, ovoga puta iz kornera. Branislav Tošić je najbolje skočio na sedam, osam metara od gola i solidno zahvatio loptu, ali se ona posle kontakta sa podlogom odbija pored stative.

15' – Nastavili su crveno-beli da kontrolišu ritam, odnosno da prete iz gotovo svakog napada, a prvi je 'požuteo' Miloš Adamović zbog udaranja Luke Ilića s leđa. Ipak, ni posle tog, ali ni centaršuta nekoliko minuta kasnije gosti nisu uspeli da pogode okvir gola Dušana Puletića.

5' – Šapčani ubrzo uzvraćaju, takođe posle faula u opasnoj zoni. Centaršut nije bio loš, ali jeste udarac glavom, pa nije bilo opasnosti po mrežu Milana Borjana.

2' – Gosti su već u prvom napadu stvorili ozbiljnu priliku da stignu do vođstva, posle faula nad dvadeset metara od gola domaćina. Međutim, Nenad Krstičić šutira slabo, po zemlji, dok udarac Srđana Babića u nastavku akcije odlazi visoko preko prečke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

543 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve