Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2018.

12:50

Ekspresni "nokaut" Partizana za polufinale Kupa

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom od 2:0 protiv Javora u Ivanjici.

Izvor: B92

Autor:B92

Ekspresni
Starsportphoto

Partizan je nastavio put ka odbrani trofeja u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, iako se nije proslavio u prvom poluvremenu.

Prvih 45 minuta na veoma lošem terenu stadiona ’Pod Moravicom’ donelo nam je veoma loš fudbal i niti jednu zanimljivu situaciju, da bi se sve promenilo po povratku sa pauze.

’Crno-beli’ su krenuli mnogo ofanzivnije, Tavamba je promašio veliku šansu na početku, da bi sredinom nastavka gosti nokautirali rivala postigavši dva brza pogotka.

Prvo je Ožegović probio bedem Javora – odličnu akciju odigrali su po desnoj strani i Janković je štiklom pronašao Markovića. Ovaj je centrirao na drugu stranu do Miletića, levi bek je glavom poslao loptu u peterac gde je Ožegović sproveo u mrežu.

Nešto više od 60 sekundi kasnije na semaforu je pisalo 2:0, kada je Marković još jednom odlično centrirao, štoper Miletić se odlično ubacio i glavom je poslao iza golmana Đogatovića.

Izabranici Miroslava Đukića pokušali su da spuste ritam posle vođstva, golman Stojković je u dva navrata spasao odličnim intervencijama i Partizan sada čeka rivala za polufinale.

Od 15.30 Mačva dočekuje Crvenu zvezdu, dok su za 17 sati zakazani mečevi Napredak – Čukarički i Vojvodina – Mladost.

Tok meča:

90+3’ Kraj utakmice – Partizan je pobedio Javor u Ivanjici sa 2:0 i plasirao se u polufinale Kupa Srbije.

86’ Ponovo Tavamba – Kamerunac nikako da postigne pogodak! Ovoga puta asistirao mu je Ožegović sa leve strane, napadač je pokušao "na brzinu" sa 15 metara, ali je Đogatović intervenisao poput mačke.

83’ Ko zna koja šansa za Tavambu! Odlično ga je na petercu pronašao Pantić, ali je glavom šutirao preko gola.

77’ Fantastičan udarac Dolmagića! Desni bek domaćeg tima je fantastično šutirao sa 18 metara, lopta je išla u bliže rašlje, ali se čuvar mreže ’crno-belih’ bacio i zakačio, a ona se od njegovih prstiju odbila do prečke.

76’ Poslednja izmena u ekipi Javora – šansu da zaigra dobio je napadač Ivan Marković, a na klupu za rezerve otišao je Đerić.

71’ Velika šansa za Javor! Maričić je idealnom loptom u prostor pronašao Mrkaića, on pokušao da šutira pored Stojkovića koji sjajno brani.

70’ Napravio je Đukić i treću izmenu. Šansu je dobio Đorđe Ivanović, a izašao je Janković.

67’ Goooool – nokaut Partizana! Već u sledećem napadu na semaforu je 2:0 i opet je Svetozar Marković imao važnu ulogu. Ostao je sam na desnom boku, centrirao na peterac gde je štoper Miletić naleteo na loptu i glavom je poslao iza Đogatovića.

65’ Goooool – Partizan vodi u Ivanjici! Odličnu akciju odigrali su ’crno-beli’ po desnoj strani i Janković je štiklom pronašao Markovića. Ovaj je centrirao na drugu stranu do Miletića, levi bek je glavom poslao loptu u peterac gde je Ožegović sproveo u mrežu za 0:1.

60’ Nova izmena u Javoru – umesto Alije Krnića u nastavku utakmice igraće Nikola Petković.

58’ Još jedna šansa za Partizan! Nakon prekida koji je izveo Janković sa leve strane, najviši u skoku bio je jedan od igrača gostiju, spustio na volej Zdjelaru koji je iz dobre pozicije poslao daleko iznad prečke.

55’ Vulićević prepušta svoje mesto Uroševiću, dok sa druge strane uzdrmanog Kornelijusa menja Maričić.

51’ Neverovatan promašaj Tavambe! Posle duge akcije i karambola, loptu je osvojio Đorđe Pantić i idealno uposlio Kamerunca. Napadač Partizana je bio sam ispred gola Đogatovića, ali je loše primio loptu i još slabije šutirao i Karišik je izbacio sa linije. Propala je stopostotna prilika za goste.

50’ Opasan napad Javora – po desnoj strani probio je Đerić, bio je usamljen i imao dovoljno vremena da ubaci loptu. Pokušao je oštrim centaršutem, ali je Marković reagovao na prvoj stativi.

49’ Partizan tražio penal! Tavamba je u kaznenom prostoru domaćina bio u duelu sa Kornelijusom, pao je i tražio penal, ali je sudija Srđan Jovanović odmahnuo rukom.

46’ Počelo je drugo poluvreme – trener Partizana Miroslav Đukić odmah je napravio izmenu i umesto Đerleka ubacio kapitena Sašu Ilića.

45+2’ Kraj poluvremena – bez golova u Ivanjici.

39’ Gosti su krenuli da stežu obruč oko gola Javora. Nakon dodavanja Pantića, Đerlek je proigrao Miletića na levoj strani, ovaj ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je izblokiran i lopta je otišla u korner. U nastavku se Tavamba našao u prilici, nije uspeo da uputi udarac.

37’ Fantastičan udarac Svetozana Markovića! Mlađani štoper ‘crno-belih’ raspalio je sa više od 25 metara, gađao gornji desni ugao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

29’ Opet je pokušao Tavamba, opet je golman Javora lako intervenisao. Pokušao je novi kamerunski reprezentativac iz okreta, dobro se snašao, ali bez uspeha.

25’ Prva šansa za Partizan – posle kornera sa desne strane, najviši u skoku bio je Tavamba, lopta je došla do Svetozara Markovića, ali je njegov udarac zaustavio golman Đogatović.

18’ Kraći prekid zbog duela Tavambe i Karišika. Domaći fudbaler je ostao da leži na travi, ali je posle intervencije lekarske ekipe nastavio meč.

10’ Bez ikakvih uzbuđenja na startu utakmice – Janković je izveo korner, Tavamba bio najviši u skoku, ali je loše zahvatio loptu.

1’ Počela je utakmica u Ivanjici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d