FIFA šalje delagaciju u Grčku zbog 'revolveraša' Savidisa

Svetska fudbalska federacija poslaće delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi, dan nakon što je suspendovana Superliga.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Woohae Cho/Getty Images
Photo by Woohae Cho/Getty Images

* Fudbalski "Gregzit" – Grčka zbog nereda pod suspenzijom FIFA?

* Ko je vlasnik PAOK zbog kojeg je prekinuto prvenstvo u Grčkoj?

* Vlada prekinula prvenstvo u Grčkoj!

* Ovo nema ni u Srbiji: Gazda PAOK-a s pištoljem na terenu

* Haos u Solunu – vlasnik PAOK divljao, sudija poništio gol, meč prekinut...

* Savidis: Izvinite, želeo sam da sprečim ljudske žrtve

"FIFA zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu", naveo je direktor FIFA Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je u ponedeljak naredila suspenziju lige nakon što je vlasnik PAOK Ivan Savidis na utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta.

FIFA je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovođenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz mađunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK iz Evropske asocijacije klubova (ECA).

Savidis se izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK od provokacija i sukoba".

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu