Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.03.2018.

18:30

Hamburg otpustio Bernda Holerbaha

Nemački fudbalski klub Hamburg otpustio je danas trenera Bernda Holerbaha zbog loših rezultata.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamburg otpustio Bernda Holerbaha
Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Holerbah je preuzeo ekipu 22. januara od otpuštenog Markusa Gisdola ali od tada, u sedam prvenstvenih utakmica, Hamburg nije pobedio nijednom i osvojio je samo tri boda.

Uprava kluba saopštila je da će ekipu do kraja sezone, u poslednjih osam utakmica, predvoditi trener mladog tima Hamburga Kristijan Tic.

Hamburg se bori za opstanak, a do sada nikada nije ispao iz Bundeslige. Holerbahova poslednja utakmica na klupi Hamburga bila je u subotu protiv Bajerna iz Minhena, koju je njegova ekipa izgubila sa 0:6.

Holerbah je tada za poraz delimično okrivio promene u menadžmentu kluba, pošto su nekoliko dana ranije otpušteni predsednik Herbert Bruhagen i sportski direktor Jens Tod.

Holerbah je rekao da su te promene "uznemirile" nekolicinu igrača.

Novi predsednik Bernd Hofman naveo je da su promene bile potrebne, pošto klub mora da ide u novom pravcu. Hamburg nije pobedio u poslednjih 13 utakmica i ima najlošiji napad u ligi, pošto je postigao 18 golova u 26 mečeva. Ekipa je pretposlednja na tabeli i nalazi se na sedam bodova od sigurne zone, a ova sezona je najgora u istoriji kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve