Savidis: Izvinite, želeo sam da sprečim ljudske žrtve

Ivan Savidis, vlasnik PAOK, javno se izvinio što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK i dodao da je to uradio kako bi sprečio ljudske žrtve.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/STR
Foto: EPA-EFE/STR

* Fudbalski "Gregzit" – Grčka zbog nereda pod suspenzijom FIFA?

* Ko je vlasnik PAOK zbog kojeg je prekinuto prvenstvo u Grčkoj?

* Vlada prekinula prvenstvo u Grčkoj!

* Ovo nema ni u Srbiji: Gazda PAOK-a s pištoljem na terenu

* Haos u Solunu – vlasnik PAOK divljao, sudija poništio gol, meč prekinut...

"Želimi da se izvinim navijačima PAOK, svim grčkim navijačima i celokupnoj fudbalskoj javnosti. Jasno mi je da nisam imao pravo da na takav način uđem na teren, ali moja emotivna reakcija bila je prouzrokovana opštim negativnim stanjem u grčkom fudbalu i potpuno neprihvatljivim dešavanjima iz finiša utakmice. Samo sam želeo da zaštitim hiljade navijača PAOK koji su bili isprovocirani, želeo sam da sprečim ljudske žrtve", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na klupskom sajtu.

Grčki biznismen poreklom iz Gruzije, koga zbog njegovog bogatsva lokalni mediji nazivaju "vlasnikom pola Soluna" kune se da nije želeo bilo kakav kontakt sa protivničkim igračima i sudijama, kao i da nikom nije pretio, iako je imao opasač sa pištoljem oko struka.

"Nažalost, moja porodica i ja, zajedno sa mojim kolegama, smo taoci nezdravog fudbalskog establišmenta. Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima, za zdraviji fudbal i pošteno sudjenje u borbi za titulu prvaka Grčke", poručio je Savidis.

Istovremeno, rukovodstvo Superlige suprostavilo se odluci grčke Vlade da suspenduje šampionat na neodredjeno vreme.

"Suspenzija ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je do sada urađeno. Takođe, utiče na opstanak klubova koji bez takmičenja ne mogu da prežive. Zato tražimo nastavak takmičenja odmah", izjavio je za Rojters predsednik Superlige Jorgos Stratos nakon sastanka sa ministrom kulture i sporta Jorgosom Vasilijadisom.

strana 1 od 2 idi na stranu