Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.03.2018.

13:22

Dečak kojem je Ronaldo promenio život potpisao za Sporting

Indonežanin po imenu Martunis je preživeo treći najjači zabeleženi zemljotres ikada, a potom mu se dogodilo nešto što nije ni slutio.

Izvor: LS

Autor: LS

Default images

Priču o Martunisu već znate, ali podsetimo se...

Tog 26. decembra 2004. godine zapadnu obalu Indonezije pogodio je zemljotres jačine 9,1 stepeni Rihterove skale, izazvavši seriju cunamija u celom Indijskom okeanu od Sumatre do Somalije.

Nastradalo je više od 230.000 ljudi, a mali dečak se nalazio među preživelima. Proveo je 21 dan sam među olupinama, dok ga nisu našli tv reporteri. Izgubio je majku i dva brata, ali je nekako uspeo da sačuva svoj život. Tog tragičnog dana je nosio dres portugalske reprezentacije koji mu je promenio život.

"Nisam se plašio. Želeo sam da živim, da vidim porodicu i postanem fudbaler", rekao je Martunis posle tragedije.

Brzo je stigla vest o mališanu do Portugalaca koji su odmah reagovali i prikupili novčana sredstva za obnavljanje Martunisove kuće. Nije se završilo na tome, godinu dana kasnije, Kristijano Ronaldo je došao u dečakovo rodno selo Aće, platio mu školovanje i potom mu ispunio san - upisao ga je u Sportingovu školu fudbala.

Ronaldo je Martunisu pružio priliku da zaigra fudbal u Evropi i kako je vreme prolazilo, on je pokazivao svoj talenat iz dana u dan i sada je zvanično postao deo selekcije do 19 godina.

Najvažnija sporedna stvar na svetu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve