Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.03.2018.

13:19

Vlada prekinula prvenstvo u Grčkoj!

Grčka vlada odlučila je da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vreme nakon skandala u Solunu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Vlada prekinula prvenstvo u Grčkoj!
EPA-EFE/STR

Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uleteo na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa, doneta je odluka da se zaustavi takmičenje.

"Odlučili smo da prekinemo šampionat ... Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir, sa novim pravilima i uslovima", rekao je Vasilijadis, a prenosi agencija "Rojters".

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mešanja politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbeđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve