Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.03.2018.

19:10

Golac: Jokanović nije produkt srpskog fudbala

Ivan Golac, nekadašnji igrač i trener Partizana, pričao je za O2 TV o situaciji oko Slaviše Jokanovića koji radi odličan posao u Fulamu.

Izvor: B92

Autor:B92

Golac: Jokanović nije produkt srpskog fudbala
Foto: B92

"Na Ostrvu je to vrlo teško da vas prepoznaju, na način na koji su prepoznali to sta se dešava sa Jokanovićem. Štampa je najveći eho", rekao je Golac za O2 TV.

Golac je u karijeri trenirao razne klubove, a proslavio se u škotskoj ligi gde je sa Dandi junajtedom osvojio Kup Škotske.

On je izrazio nezadovoljstvo što su treneri iz Španije, Portugala ili Holandije priznatiji od naših.

"Ne priznajem nikakve Portugalce, Špance jer su favorizovani u odnosnu na nas. Ne znam zbog čega je tako. Holanđani i tako dalje... njih nema decenija. Bez obzira šta se dogodi, sama priča je dovoljna za sebe", kazao je Golac.

Prethodnih dana pojavile su se spekulacije da bi Jokanović mogao da pređe u Čelsi. Golac kaže da je dovoljno da se priča.

"To (priča) otvara vrata u drugim klubovima, ako je Luis Enrike kandidat, znači da je unapred završena priča. Ja to ne priznajem, šta je Luis Enrike uradio van Barselone? Pa Barselonu može da trenira bilo ko, njima ne treba trener...", rekao je Golac za O2 TV.

Golcu se sviđa na koji način igrao Fulam našeg Slaviše Jokanovića.

"Izuzetno je teško biti trener na Ostrvu, pogotovo u drugoj ili trećoj diviziji. Mnogo je teže nego u Premijer ligi. Jokanović je imao veliku sreću sa upravom. Kada tu imate nekog ambiciozno bolesnog direktora, vi ste u problemu. Ovi rezultati su sjajni, podseća me na ono što i jeste fudbal – to je dati gol više, da li je rezultat 10:9 ili 7:6 nebitno je", kaže nekadašnji igrač i trener Partizana.

Golac je veliki deo karijere proveo Sautemptonu za koji je igrao od 1978. i 1983. godine.

"Fudbal je (u Srbiji) duže vreme prepušten sam sebi... Svi treneri koji su se dogodili je više dar i životna sila. Ovo (Jokanović) nije produkt nekog našeg rada. Talenat svi nosimo odavde, ali ono što je potrebno za nadgradnju pravih trenera nemamo. Milojević je napravio lep posao u Zvezdi. Vraćaju se na ono što ih je krasilo... da ne respektuju nikoga, da igraju odgovorno i da su gladni i žedni pobeda na svakoj utakmici. Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući", kazao je Golac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve