Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.03.2018.

14:15

Tavamba i Ožegović pogađali za pobedu Partizana na Brdu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički sa 2:0, u 27. kolu Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Tavamba i Ožegović pogađali za pobedu Partizana na Brdu!
Foto: StarSport

Izabranici Miroslava Đukića u prvom poluvremenu rešili su pitanje pobednika kada su postigli oba gola.

U roku od tri minuta Leandro Tavamba i Ognjen Ožegović upisali su se u listu strelaca i ispostaviće se da će to biti jedini pogotci na utakmici.

Ožegović je glavom asistirao Tavambi koji je izašao ispred Kirovskog i lako ga savladao. To je bio deseti gol Kamerunca u Superligi ove takmičarske godine.

Samo tri minuta posle toga Ožegović je iz veoma teške pozicije uspeo da savlada golmana Čukaričkog. Iz teške pozicije napadač Partizan poslao loptu u suprotni ugao i Kirovski nije imao nikakve šanse.

Ekipa iz Humske u nastavku meča održavala je prednost i na kraju je zasluženo došla do pobede. Igrao se dobar fudbal na Brdu, a Čukaričkom je u 57. minutu poništen gol, pošto se Ovusu nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Partizan je ostvario 17. pobedu u domaćem šampionatu, dok je ekipa sa Banovog brda pretrpela sedmi poraz.

Crno-beli imaju utakmicu više i 11 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Tok meča:

KRAJ Ekipa Partizana ostvarila je 17. pobedu u Superligi Srbije. Crno-beli zasluženo su slavili protiv Čukaričkog i sada imaju devet bodova manje od Crvene zvezde.

86' Na terenu je Saša Ilić koji je zamenio Danila Pantića.

83' Čukarički ima inicijativu u ovom delu meča. Pokušavaju da postignu gol nade i da se nadaju nekom čudu u poslednjih deset minuta igre.

80' Posle serija dobrih napada, obe ekipe su malo utihnule. Igra se uglavnom na sredini terena, gde se pravi i veliki broj grešaka.

67' Ređaju se prilike u drugom periodu igre. Partizan je ponovo zapretio – Pantić je odlično prošao i poslao pâs ka Ožegoviću, koji je loše zahvatio loptu i poslao je pravo u Kirovskog.

65' Prete i fudbaleri Partizana. Pantić je poslao loptu u šesnaesterac, ona je došla do Miletića, ali defanzivac Čuke izbio loptu u korner.

61' Ekipa Čukaričkog bolja je u drugom poluvremenu. Ovusu je odlično centrirao, ali je Miletić još bolje intervenisao u kaznenom prostoru.

57' Dobra akcija fudbalera Čukaričkog završena je golom, ali se Fofana nalazio u ofsajdu. Gol je poništen i na semaforu je ostalo 0:2.

55' Za sada bez večih prilika u nastavku meča. Crno-beli drže loptu u svom posedu, dok Čukarički pokušava preko kontranapad. Ekipa Miroslava Đukića ima prednost i ne srlja previše.

47' Odmah na početku drugog poluvremena Partizan je zapretio preko Pantića. Vezni fudbaler šutirao je odlično iz slobodnog udarca, ali je Kirovski majstoriski odbranio.

I poluvreme

15:50 Kraj prvog poluvremena. Partizan je odigrao najbolje poluvreme ovog proleća, sjajnom tranzicijom su crno-beli "maltretirali" gol Čukaričkog i sa dve odlične reakcije svojih napadača stigao do osetne prednosti.

45+1 Još jedna ekspresna i tečna akcija crno-belih, Janković beži trojici defanzivaca Čukaričkog, pokušava da lobuje Kirovskog sa ivice kaznenog, ali je golman domaćeg tima bio oprezan.

45' Sudija Jovanović je produžio prvo poluvreme za dva minuta.

43' Oštar start Zdjelara na oko 35 metara od gola, Drinčić snažno šutira, ali nije ugrozio Stojkovića.

38' Konačno jedna pretnja po gol Partizana, Stojanović snažno šutira sa oko 25 metara, lopta je prohujala pored stative. Taman da se Stojković ne uspava.

37' Nova gol šansa za Partizan, Ožegović je sjajno proigrao usamljenog Jankovića, on šutira iz okreta, ali sjajno reaguje Bogosavac i ulazi u blok, pa Kirovski lako hvata loptu.

34' Projektil Zdjelara sa oko 20 metara, Kirovski uspeva da odbrani kao rukometni golman i izbaci loptu u korner.

31' Domaći fudbaleri kreću nešto agresivnije, što otvara dosta prostora za kontranapade Partizana. U novoj prilici bio je Janković, imao je levo samog Đerleka, odlučio se za šut sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla za malo pored desne stative.

* Kratak prekid meča na Banovom brdu zbog bakljade sa tribine gde su Partizanovi navijači

27' Visok presing Partizana donosi novu šansu. Nakon akcije motivisanog Ožegovića na levoj strani kaznenog, defanzivci Čukaričkog dva puta blokiraju njegove šuteve, lopta se potom odbija do Đerleka, ali on šutira pored gola.

23' GOOOOOL! Partizan vodi 2:0!

Crno-beli su ekspresno slomili domaćina. Još jedan sjajan dubinski pas, ovaj put je 17-godišnji Armin Đerlek proigrao Ognjena Ožegovića ispred kaznenog prostora, lopta beži napadaču Partizana u desnu stranu, ali on fenomanlnom udarcem pogađa dalji ugao i još jednom se trese mreža iza bivšeg golmana Crvene zvezde.

20' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0!

Sjajan dubinski pas Saša Zdjelara skoro od svog kaznenog prostora do Ognjena Ožegovića, ovaj glavom dodaje do Leandra Tavambe koji u skoku glavom gura loptu ispred sebe i ujedno beži čuvaru, utrčava u kazneni prostor, a onda rutinski trese mrežu iza leđa nemoćnog Kirovskog.

18' Odlična akcija Čukaričkog, Ovusu i Stojanović su kombinovali po levoj strani kaznenog prostora, ali se Đerlek vratio u odbranu i izbacio loptu ispred napadača domaćeg tima.

13' Ožegović je fauliran u zoni šuta ispred kaznenog prostora Čukaričkog, ali Janković pogađa živi zid.

9' Greši Bogosavac na desnoj strani, ali Kirovski dva puta dobro interveniše.

5' Inicijativa Partizana na startu meča, bez konkretne završnice.

1' Greška veznog reda Čukaričkog, Pantić uzima loptu i kreće kroz sredinu ka golu domaćina. Ima dosta prostora za fudbalere Partizana, ali vezista suviše okleva pa gubi posed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve