Nova vest
Fudbal

Subota, 10.03.2018.

21:50

Nišlije: Zašto nas se plašite?; Partizan: Trbohozborci, profiteri

Predsednik skupštine Radničkog iz Niša Radan Ilić reagovao je na saopštenje Partizana, a posebno potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića.

Izvor:

Autor:

Nišlije: Zašto nas se plašite?; Partizan: Trbohozborci, profiteri
StarSport

Ilić smatra da klub iz Humske ne bi trebalo javno da komentarišu odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, kao u slučaju oduzimanja dva boda, jer postoje nadležni organi za to i da će crno-beli imati još jednu priliku na terenu da dokažu da su bolji od kluba sa "Čaira".

"Nema potrebe da rukovodstvo Partizana javno istupa u vezi sa odlukama Fudbalskog saveza Srbije kao krovne organizacije u ovom sportu kod nas. Postoje mehanizmi da drugačije reaguju na odluku o oduzimanju dva boda, poput žalbe, kao što su najavili. To bi naročito trebalo da bude poznato Vuletiću. Mislim da je kazna opravdana, jer suđenje kao subjektivnu kategoriju ne bi trebalo komentarisati", izjavio je Ilić Tanjugu.

Predsednik skupštine niškog superligaša je istakao da je sva krivica Radničkog u tome što se našao na trećem mestu i ugrozio drugu poziciju Partizana, a prema njegovim rečima sve reči na račun kluba sa Čaira upućene iz Humske imaju za uzrok strah.

"Verujem da će Radnički biti vicešampion. Imamo dobru ekipu, sigurni smo kod kuće i organizaciono dobro stojimo. Mi nismo komentarisali Partizan posle njihove sumnjive pobede u Lučanima, a ne znam zašto se oni bave nama, verovatno iz straha da ih ne prestignemo. Vuletić ne treba da se plaši Radničkog. Mislim da će duel između nas i njih u plej-ofu odlučiti ko će biti drugi, a čak i da završimo kao treći Liga Evrope je zagarantovana, tako da čemu tenzija", rekao je Ilić.

Ilić je i odbacio bilo kakve navode o nameštanju utakmice u Ivanjici protiv Javora, gde su prilikom jedanaesterca Milana Pavkova domaći igrači bili daleko od mesta izvođenja.

"Ni govora o nameštanju. Kakva je logika da nam Javor da bodove kad se grčevito bori za opstanak? Da smo hteli da namestimo uradili bismo to mnogo perfidnije, a ne tako očigledno. Partizan ne bi trebalo nama da se bavi, kao što ni mi nismo njima", zaključio je Ilić.

Vuletić: Gazda, Radane, ti sa merdiven slazis a ja se na merdiven tek kacim!

Naravno, nije se dugo čekalo na odgovor iz Beograda, odnosno reakciju Vladimira Vuletića.

"Trbohozboračkim rečima, ničim pozvan a jos manje vlastan, o Partizanu govori predstavnik kluba, najvećeg ligaškog profitera odluka Disciplinske komisije FSS. U svom osionom nastupu, u svojevrsnoj tastini praznine, bavi se pravnim opservacijama po onim poznatim stihovima 'imamo stav i kad nemamo pojma'. Ovaj, duhom siromasni glasnogovornik, tvrdi kako sudijske odluke ne treba komentarisati, zaboravljajući da je njegov klub, iz Niša Radnicki, to već često činio", navodi Vuletić.

Potpredsednik crno-belih je potom je podestio na izjavu Ilića iz aprila prošle godine.

"Samo skice radi, 7. aprila 2016. godine, oglasio se ovaj, jos jedan u moru doslednih i principijelnih sportskih radnika, govoreći: 'Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27. kola, Radnički – Novi Pazar, videla da je sudija dozvolio ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju, nego košarku", dodaje čelnik Partizana i nastavlja:

"Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta, jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili. To je čovek koji, koristeći potencijal u perfektu, navodi da su oni, da su hteli, mogli da nameste utakmicu protiv FK Javor. Gotovo groteskno zvuči okolnost da se jedan fudbalski funkcioner bahato hvalise svojim volsebnim mogucnostima da, ukoliko samo to poželi, može da namesti svaku utakmicu. Ovo je prava prilika za reakcije jednog drugog doslednog, principijelnog i ultimativnog moralnog gorostasa, olicenog u clanu IO FSS zaduzenog za regularnost takmicenja. Međutim, zaključujući ovu neplodnu raspravu, sa zadovoljstvom poručujem, Sremčevim recima: 'Gazda, Radane, ti sa merdiven slazis a ja se na merdiven tek kacim!”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve