S. Arabija poklanja Iraku stadion od 100.000 mesta

Saudijska Arabija pokloniće fudbalski stadion Iraku posle prve prijateljske utakmice odigrane u poslednjih 40 godina između reprezentacija te dve zemlje.

Izvor: B92 Irak
Podeli
Stadion u glavnom gradu S. Arabije Rijadu (Foto: Getty images)
Stadion u glavnom gradu S. Arabije Rijadu (Foto: Getty images)

Saudijski kralj Salman bin Abdel Aziz izjavio je u telefonskom razgovorom s premijerom Iraka Hajderom al Abadijem da će Iraku pokloniti stadion.

Teren koji će biti izgrađen u Bagdadu, moći će da primi 100.000 ljudi i nalaziće se u sportskom delu glavnog grada Iraka, saopštila je pres služba iračkog premijera i dodala da je formirana vladina komisija koja će pratiti to pitanje.

Reprezentacije dve zemlje odigrale su 28. februara utakmicu u Basri, gradu na jugu Iraka kod granice sa Iranom. Utakmica je ocenjena kao istorijska i kao znak političkog približavanja izmedju Bagdada i Rijada, regionalnog rivala Teherana.

Kralj Salman je pozdravio odigravanje utakmice ocenjujući je uspešnom. Irak je tada pobedio Saudijsku Arabiju sa 4:1 na stadionu koji prima 60.000 ljudi.

FIFA će 16. marta da se izjasi da li da ukine kaznenu meru uvedenu devedesetih godina i kratko povučenu 2012. godine o održavanju zvaničnih utakmica u Iraku zbog ratova i nasilja u toj zemlji.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu