Šta li će biti: Rusijo, majko ili kuku majko?!

Osam godina smo čekali Svetsko prvenstvo na kojem će ponovo igrati fudbaleri Srbije, i evo ga, približilo se, počinje za 100 dana (14. jun – 15. jul).

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Šta da očekujemo od Mundijala u Rusiji? Šta da očekujemo od “orlova”, ali i od samog šampionata i njegovog organizatora?

Možemo li, kada su u pitanju “orlovi”, da se vratimo konačno kući bez osećaja srama i kažemo: “Rusijo, majko, pa bili smo dobri”, ili ćemo po običaju, od kako se ne zovemo Jugoslavija, da zakukamo zbog igre, rezultata i ponašanja.

Ono što niko ne želi jeste da se ponove turniri iz 2006. i 2010. godine, iako smo na oba otišli na način koji se samo poželeti može.

Srbija (i Crna Gora) se u Nemačku plasirala ispred Španije, bez poraza u 10 kvalifikacionih utakmica i sa samo jednim primljenim golom. A, vratila se opterećena skandalima, užasnim rezultatima, sa tri poraza i poslednjim mestom od 32 ekipe koje su učestvovale na Mundijalu. O tom Svetskom prvenstvu ni dan danas niko od učesnika ne želi otvoreno da govori, kao da su tada u bazi u Bilerbeku aktivirali “omertu”. Ono što jeste sigurno, sve što je jedna ekipa mogla da uradi loše na jednom takmičenju, uradila je tada reprezentacija države koja je malo pre toga prestala da postoji.

Kumovske veze, ucene, sabotaže, pretnje, podele plena, vraćanje dugova, sujete, zlobe… Svega je bilo u Nemačkoj 2006. godine. Tako da je 32. mesto plasman koji je mogao i da se očekuje.

Kompletan tekst, koji ujedno otvara tradicionalno odbrojavanje "100 dana do Mundijala" možete pronaći u posebnoj rubrici – Odbrojavanje.

strana 1 od 2 idi na stranu