Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.03.2018.

20:45

Sve utakmice LŠ i LE kreću minutom ćutanja za Astorija

Sve utakmice Lige šampiona i Lige Evropa koje se igraju ove nedelje počeće minutom ćutanja za preminulog igrača Fiorentine Davidea Astorija, saopštila je UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Sve utakmice LŠ i LE kreću minutom ćutanja za Astorija
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Tri italijanska tima igraju ove nedelje, uključujući i Milan u kojem je Astori počeo svoju profesionalnu karijeru.

Juventus igra protiv Totenhema u Ligi šampiona u sredu, dok će Milan i Lacio igrati svoje utakmice u Ligi Evropa u četvrtak protiv Arsenala, odnosno Dinama iz Kijeva.

Davide Astori, fudbaler Fiorentine i reprezentacije Italije, umro je u noći izmedju subote i nedelje u 32. godini.

Astori je pronadjen u hotelskoj sobi u Udinama, gde je njegova ekipa odsela uoči utakmice protiv Udinezea, a pronašli su ga saigrači nakon što se nije pojavio na doručku.

Tužilac iz Udina Antonio de Nikolo izjavio je danas da je pokrenut krivični postupak zbog Astorija, ali je naglasio da je to normalna procedura.

De Nikolo je juče saopštio da je Astori umro prirodnom smrću, ali je danas za radio Raj izjavio da je otvorena istraga.

"Pokrenuli smo krivični postupak zbog mogućnosti ubistva. Za sada je postupak pokrenut protiv nepoznatih osoba. Dogovorili smo obdukciju, koja će se obaviti u utorak", rekao je De Nikolo.

Davide Astori je bio oženjen i imao je dvogodišnju ćerku.

On je karijeru počeo u fudbalskoj akademiji Milana, ali nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim "roso-nera". U Seriji A debitovao je 2008. godine igrajući za Kaljari. On je proveo šest godina u tom klubu, a zatim je igrao na pozajmicama u Romi i Fiorentini, sa kojom je 2016. godine potpisao ugovor.

Biće sahranjen u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve