Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.03.2018.

13:40

Štoper poslednji deo slagalice? Murinjo želi Realov stub odbrane

Žoze Murinjo složio je u poslednjih nekoliko prelaznih rokova moćan vezni red i napad u Mančester junajtedu, ali slagalica nije kompletna.

Izvor: AK

Autor: AK

Štoper poslednji deo slagalice? Murinjo želi Realov stub odbrane
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" pokazuju brojne slabosti u tekućoj sezoni, ali najviše u odbrani.

Dolazak Viktora Lindelefa nije popunio rupe u zadnjoj liniji, pa se očekuje da Portugalac predstojećeg leta opet dobar deo novca potroši na štopera.

Kako prenose španski mediji, Murinjov prioritet je defanzivac Real Madrida Rafael Varan. Navodno će morati da izdvoji 60 miliona evra ako želi da ga Florentino Peres pusti.

Varan je poprilično iskusan iako ima tek 24 godine. Skupio je već 40 nastupa za reprezentaciju Francuske. U Real je stigao kao 18-godišnjak iz Lansa, a skoro svaki prelazno rok bar jednom se pomente da je interesantan Junajtedu.

Odigrao je 219 utakmica za Real Madrid i postigao deset golova. Ove sezone je poprilično standardan u startnoj postavi kod Zinedina Zidana. Nastupio je na 30 utakmica.

Od 19 mečeva u LaLigi, na 18 je proveo svih 90 minuta na terenu, a jedini put kada je ranije izašao razlog je bila povreda zbog koje je propustio jedan meč.

Imao je još problema sa ozledama, pa je pauzirao na još tri utakmice, dok je isto toliko posmatrao sa klupe, računajući i poslednji duel sa Hetafeom.

Međutim, Zidan ga je skoro sigurno odmarao kako bi bio maksimalno spreman za revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom u Parizu u utorak uveče, gde prvak Evrope brani prednsot od 3:1 iz Madrida.

Varan je jednako standardan i u LŠ, na pet mečeva je igrao 90 minuta, na jednom je ušao u drugom poluvremenu, jednom je ostao na klupi, a jedan je propustio zbog povrede.

Odigrao je svih 180 minuta na Svetskom klupskom prvenstvu, a nastupio je i protiv Mančester junajteda u Superkupu Evrope. Najmanje je igrao u Kupu kralja, gde ga je Zidan uglavnom štedeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve