Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.03.2018.

16:00

Mesijeva majstorija srušila Atletiko, Barsa zakoračila ka tituli

Fudbaleri Barselone savladali su Atletiko Madrid 1:0 (1:0) na Kamp Nou i 11 kola pre kraja napravili ogroman korak ka titulu šampiona Španije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Mesijeva majstorija srušila Atletiko, Barsa zakoračila ka tituli
Foto: Getty images

Jedan od ključnih mečeva sezone rešio je Lionel Mesi sjajnim golom iz slobodnog udarca u 26. minutu, što mu je bio 600. pogodak u karijeri.

Barselona je u potpunosti kontrolisala ritam utakmice u prvom poluvremenu, nije dozvolila Madriđanima nijednu šansu ispred gola Marka Andrea Ter Štegena.

U drugih 45 minuta "jorgandžije" su bile znatno agresivnije, konstantno su kružili igrači Dijega Simeonea oko kaznenog prostora Barse, ali ni u takvoj situaciji nisu uspevali da ugroze Ter Štegena.

U samoj završnici Barse je propustila nekoliko solidnih prilika da iz kontranapada reši meč, ali je ipak stigla do minimalca vrednog osam bodova prednosti u odnosu na Atletiko.

Barsa je zabeležila ogromnu pobedu s obzirom na krizu u poslednje vreme i verovatno trasirala sebi put ka tituli.

Tok meča:

90' Šansa za Barsu posle polukontre koju je kroz sredinu povukao Mesi, odložio je loptu u levu stranu do Suaresa koji pokušava da lobuje Oblaka, ali promašuje gol.

86' Skamenili su se navijači Barselone, Gameiro je savladao Ter Štegena, ali je gol poništen zbog ofsajda asistenta Dijega Koste.

84' Druga izmena Barse, prva planirana, Valverde rotira dvojicu Brazilaca u veznom redu, Kutinja menja Paulinjo.

79' Malo je nedostajalo da Buskets stavi tačku na meč, šutirao je iz neposredne blizine pod prečku, ali je fantastično odbranio Oblak.

77' Suares trese mrežu Atletika, ali je on poništen zbog ofsajda. Urugvajac uzalud protestuje kod sudija.

76' Nova izmena Simeonea, izvodi i drugog beka Felipea Luisa, uvodi Lukasa.

75' Jedna od retkih pretnji Grizmana po gol Barselone, šutirao je Francuz sa ivice kaznenog prostora, ali daleko preko gola.

66' Atletiko kreće na sve ili ništa, mesto veziste Gabija ulazi centarfor Kevin Gameiro.

66' Barselona je odbila nalet Atletika, preuzima kontrolu opet, serija kornera preko Kutinja, ali se dobro brane Madriđani.

60' Reaguje Dijego Simeone, izlazi bek Šime Vrsaljko, ulazi znatno ofanzivniji tip igrača Anhel Korea.

57' Dosta posla za sudiju Mansana, česti faulovi na sredini terena seckaju igru, što odgovara Kataloncima.

50' Sjajno uklizavanje Pikea, da je lošla ova lopta Kosta bi imao zicer u kaznenom prostoru.

49' Atletiko pokušava da nametne svoj ritam u drugom poluvremenu, agresivniji pristup "jorgandžija", ali se i dalje čeka prva konkretna akcija Madriđana na Kamp Nou

45' Opao je tempo u završnici poluvremena, Barselona je kontrolisala ritam, Atletiko nijednom nije zapretio Ter Štehenu u prvih 45 minuta.

39' Dobra kontra Barselone, imaju Katalonci višak, Mesi gura loptu u desnu stranu do Gomeša, ali Portugalac traljavo reaguje i loptu bukvalno dodaje Oblaku.

38' Odlična prilika za Kutinja, ispred sebe je imao samo Oblaka, šutirao je pod prečku, ali je Slovenac fantastično reagovao i izbio loptu u korner.

35' Andres Inijesta ne može da nastavi meč. Zbog povrede iz 23. minuta morao je da napusti teren. Zamenio ga je Andre Gomeš.

33' Barsa nastavlja sa dominacijom na terenu, nova šansa za domaćina, Suares je šutirao posle odbitka, ali je i on izblokiran.

26' GOOOOOL! Barselona vodi 1:0! Lionel Mesi postigao je fantastičan gol iz slobodnog udarca. Savršen luk, visoko preko živog zida, taman dovoljno daleko od Oblaka da je Slovenac uspeo samo vrhovima prstiju da zakači loptu, ali to nije bilo dovoljno.

21' Probudio se i Mesi, mala minijatura ispred kaznenog prostora Atletika, izigrao je čak trojicu igrača rivala, šutirao je sa oko 16 metara, ali nedovoljno snažno.

17' Atletiko vreba šansu iz kontranapada, imale su "jorgandžije" dve takve akcije do sada, ali su obe zaustavljene zbog ofsajda.

10' Barselona diktira ritam, ali bez veće pretnje po gol Atletika.

6' Prvo uzbuđenje na meču, nakon kornera Barselone sa leve strane, odbrana Atletika nije uspela odmah da izbaci loptu, na kraju je Umtiti šutirao, ali je Oblak odbrani.

3' Miran početeka "meča sezone", lagan ritam oba tima, nadigravanje dva vezna reda između kaznenih prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve